Share |

Vyzkoušeli jsme: Stojánek na iPad CNA-ISTAND1B

foto distributor

CNA-ISTAND1B
iPad je fenomén. Proč nevyzkoušet nějaké to důmyslné příslušenství. iStand je stojánek, který má usnadnit jeho používání. Co to dělá? Je to k něčemu? Drapli jsme ho, zkusili a tady je výsledek testu:

 

 

Je paradoxní, že tento jinak velice solidní výrobek vzbudí jistou nedůvěru hned na úvod svým obalem a návodem. K produktům Apple má jistá část z nás až téměř citový vztah a najednou nás kdosi navádí nalepit na jeho zadní část cosi. 

Skutečně? To cosi (kulatá adhezívní samolepka) se ale také může nalepit na nějaký back cover - kde je? Aha tady - transparentní plášť na dně transparentního plastového obalu. Člověk by ho skoro přehlédl! Tím ale negativní emoce končí a následují příjemná překvápka - zmíněný back cover sedí výborně a otvory respektuje všechny prvky na obvodu i zadní části iPadu (tlačítka, reproduktor, konektory, optiku).

Připevnění samotného kloubového stojánku (na styčné ploše s podkladem opatřeného měkkou botičkou)je pak už hráčka - otočení přísavným mechanismem k té samolepce, která nás předtím poněkud znepokojila.

 

Pak si už můžeme užívat nové pracovní polohy iPadu, které jsme díky jednomu úhlu smart coveru neznali. Jak v poloze portrait, tak v poloze landscape. Také pouze otočením jiné části stojánku, bez nutnosti manévrů odsát - přisát.

Např. není třeba se nad displejem naklánět a vidíte ho i z větší dálky, což je třeba při čtení či sledování videa velmi přínosné a pohodlně. Pokud někdo píše na digitální klávesnici delší texty (proč ale:)), může mu začít vadit lehké pružení přístroje v kloubu stojánku, ale při pár větách mailu, poznámek atd. je to zanedbatelné.

Spolehnout na pevnost spojení stojan - iPad se můžete. Uchopen za opěrnou část přestal natřásání (pro jistotu nad peřinou) zcela suverénně.

 

Z pomyslných pěti hvězdiček dávám 4 a půl.

 

text: Pavel Kománek

sent from iPad2
 
Za poskytnutí stojánku děkujeme firmě ASBIS, www.asbis.cz
Stránky výrobce o stojánku najdete zde.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.