Share |

Vyzkoušeli jsme: Káva Danesi

foto Danesi

Jsme redakce mlsná, zvědavá a kromě toho vypijeme strašně moc kávy. Možnost vyzkoušet, jak nám bude chutnat italská značka Danesi, jsme proto nemohli odmítnout.
 
Dostali jsme na testování sympatický malý presovač a zásobu kapslí. Dostanete stejně dobrý nápoj jako z klasického presovače, jen vám odpadá starost, kam se sedlinou: vypotřebovné kapsličky prostě vysypete do odpadu, žádné neelegantní vysypávání zbytků a smetání toho, co vám odpadlo.
 
 
Ke kávě v kapslích nemá leckdo dobrý vztah, i my jsme byli ostražití. Zjisitili jsme ale, že už dávno neplatí, že je to spíš podřadnější materiál: to, co z kapsle dostanete, je v tomto případě stejně výborné, jako klasická sypaná káva. Nejlepší se ukázalo udělat si klasické espresso a vychutnat si silný hořký nápoj s dostatkem cremy (pěny). Pro jistotu jsme dali kávu ochutnat všem našim návštěvníkům, abychom vyloučili možnost, že jsme prostě jen okouzleni šikovným strojkem a pohodlností přípravy, ale všichni mlsouni se shodli, že je to tak: pokud se do kapslí dá výborná káva, a tou Danesi opravdu je, výsledek stojí za to. Od doby, kdy máme kávovar, se nám sem trousí pod různými záminkami naši známí a ptají se, zda by nebylo kafíčko. Bylo:-)
 
 
Zjišťovali jsme víc o tom, co je Danesi zač. Jde o italskou kávu původem z Říma. Pan Alfredo Danesi ji založil v roce 1905 a protože to byl mistr pražení kávy a průkopník, kromě kvality zrn si dával pozor i na to, aby pražení proběhlo co nejlépe. Jeho následovníci se k naší potěše drží toho, že káva má být kvalitní, a tak i v roce 2011 pod značkou Danesi dostaneme výtečné pití. V české republice podávají kávu Danesi mimo jiné síť Ambiente, Kogo či hotel Carlsbad Plaza v Karlových Varech. Je možné pořídit si ji také domů nebo do kanceláře a dovozci jsou připraveni vyjít vstříc požadavkům na větší i menší objemy dodávek a různé typy balení (kapsle, které máme my, jsou v balení po 10 kusech, k mání je i klasická sypaná káva v baleních po 250 g i větších).
 
Z dovozců jsme ještě vylákali rozumy o tom, jak o kávě mluví italští mistři:
Italští znalci kávy se shodují na tom, že chuť a vůně espressa zaleží na čtyřech M+A:
1M - MISCELA   - kvalitní směs kávových zrn
2M - MACCINAZIONE – dokonalé namletí
3M - MACCHINA – špičková technologie (kávovar) 
4M - MANO – šikovná ruka baristy 
 
My baristický kurz sice nemáme, ale díky tomu, že kávovar umí udělat nápoj sám, užíváme si to... mmmmm!
Více na http://www.veracaffe.cz/reference/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.