Share |

Aktualizováno: Vyzkoušeli jsme: Nové designové skleničky na Becherovku

foto Becherovka

Je milé vidět, že česká sklářská tradice neumřela.

S vervou sobě vlastní jsme vyzkoušeli nové designové skleničky na Becherovku, vzešlé ze soutěže, kterou výrobce vyhlašuje už několik let. Vypadají dobře. Jejich designérka, 30letá Veronika Černá, vystudovala sklo na VŠUP v Praze. Zabývá se hutním tvarováním skla, volnou plastikou, navrhováním užitých předmětů a šperků - je i držitelkou titulu  Mistr křišťálu pro firmu „Preciosa“ s produktem „Šperk pro šperk“.

 

Jak sklenka vypadá, vidíte na obrázku. Je jednoduchá, bez serepetiček. Kombinuje mat a lesk, rovné i oblé linie... zdálky může připominat přesýpací hodiny nebo malou vázičku. Je potěšitelné, že logo Becherovky je provedeno decentně - nevzalo výrobkům eleganci a tak sklenky nevypadají jako něco, co jsme ukradli v jednu ráno v žižkovské hospodě.

 

Aktualizace: Čtenářský tip nás zavedl na stránku, kde je váza od Olgoj Chorchoj navržená před 12 lety. Zdá se nám to, nebo je sklenka až moc tvarově podobná?

 

 

Pije se z nich velmi dobře - je trochu nezvyklé, že se pití musí "protáhnout" zúženou částí, ale samozřejmě spolehlivě proteče a je to docela zábavné - jednomu je až líto, že vzhledme k "panákovému" objemu by bylo nepraktické používat sklenky na denní pití vody nebo limonád. Jsou tací, kteří zkoušeli pít ze sklenky postavené vzhůru nohama... taky to šlo.

 

Skleničky budou v obchodech během Velikonoc a chystá se i další kolo soutěže o návrhy dalších nádob. Těšíme se.

 

Více o tvorbě designerky Veroniky Černé na www.veronika-cerna.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.