Share |

Prague Patchwork Meeting 2018 nabídnul inovativní i prastaré textilní techniky

foto jk

Prague Patchwork Meeting je mezinárodní, velmi hojně navštěvovaná akce. Letošní ročník se konal opět v hotelu Step v nehostinných Vysočanech, 6.-8.4.2018.
 
Přehlídka je mezinárodní a tím se nemyslí jeden umrněný exponát ze Slovenska: Na akci se prezentovali tvůrci z řady zemí Evropy a samozřejmě také nadnárodní firmy vyrábějící textilní galanterii, šicí stroje a další potřeby. Centrem akce jsou quilty a další šité a vyšívané textilní výrobky, často vytvořené velice inovativně a zajímavě - autoři své látky prošívají a vrství tak, že dokáží udivit i okouzlit, dalších účinků se dosahuje změnami barev nití. Patchwork a quilting není jen tetkovské hobby, i když ho samozřejmě můžete pojmout čistě jako relax, bez ambicí vytvářet něco, co svět neviděl.
 
Velmi zajímavé byly kromě novátorských postupů také tradiční techniky - okouzlující je zejména tradiční japonské prošívání umožňující dodat vaší práci nádech tradice, ale přitom ji pojmout současně.
Ohromně zajímavě a technicky náročně působil výtvor maďarských hostů - textilní objekt vytvořený podle starých kachlových kamen z Transylvánie (na foto).
 
Jako doplňkové aktivity se konaly workshopy a samozřejmě se tak prodávalo všemožné náčiní. od nití na prošívání, přes (docela dost drahé) látky na šití kdečeho až po vlny na pletení, jehly, nitě a knoflíky. Byla to radost a i přes určitou nemalebnost okolí s člověk odnesl spoustu vjemů plných měkosti, hebkosti a potěšení.
 
 
 
Prague Patchwork Meeting 2018
Hotel Step, Praha 9 - Vysočany, 6.-8.4.2018
/fb foto/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.