Share |

Textilní kolekce 2016, největší galerie v ČR na Prague Patchwork Meeting 2016

Prague Patchwork Meeting 2016 se bude konat 1.-3. dubna a bue opět obří. Aktuální zprávy od organizátorů hovoří o hvězdných hostech a občích expozicích:
 
 
10. ročník opět přináší všem návštěvníkům výběr toho nejlepšího, co na evropské či naší scéně vzniklo v minulém roce či krátce předtím v případě průřezových autorských kolekcí.

Představíme hvězdného muže mezi quiltaři, hned 3 tematické celky zahrne expozice německého autora Klause Jürgena Hohmanna. 12 puzzle pohledů na Japonsko, inovativně pojaté mytické bohyně a především světová premiéra aktů podle Františka Drtikola. Rozsáhlou kolekci přiveze další autorka ze SRN paní Annette Bamberger, která pracuje na pomezí tradičních a moderních technik. Své práce vystaví Orna Ron a Rachel Covo, dvě významné představitelky textilního umění z Izraele, jistě potěší zejména příznivce art quiltu. Menší kolekce přiveze Annette Tatchen(SRN) a Gillian Travis (VB). Obě jsou zároveň členkami dvou významných evropských uskupení – skupiny GegenLicht (SRN) a Voyage Art Textile (mezinárodní). Elisabeth Nacenta de  la Croix se s námi podělí o techniku vítězného quiltu Distortion z EPM 2014.
Lahůdkou pro návštěvníky bude galerie skupiny Art Quilt Fusion, která je složena z nejvýznamnějších evropských „sólistů“, co členka, to hvězdné evropské jméno. Z 8 autorek přijedou osobně dvě, Monique Gilbert a Hilde van Schaardenburg.
Kromě autorských cyklů nabídneme i dvě tematické galerie: Momenty 100 let Lipska a výběrovou kolekci Reflection z největší evropské výstavy v St. Marie aux Mines. Raritou, která zatím na mezinárodní scéně prezentována nebyla, bude soubor kubánských quiltů kurátorky Korrinne Schwerdt s návazným kurzem.
Představíme i nové kolekce českých autorských skupin, Art Quilt Harbour premiérově vystaví více než 25 nových quiltů na netkaném materiálu Evolon s losem určenými barvami pro jednotlivé autorky. Naproti tomu výstava skupiny TTT je zaměřena výhradně na quilty v bílé barvě. 
Premiéru budou mít i soubory quiltů, které byly přihlášeny do letošních soutěží PPM: kreativní na téma ČAS a tradiční na téma HVĚZDY.
Vlastní autorské galerie vám nabídne paní Věra Skočková, Jaroslava Grycová, Alena Martincová a Marta Drozdová, Mirka Kalinová a další.
Dvě ojedinělé galerie čekají letos na příznivce tradičního patchworku. Repliky starých quiltůvznikly v rámci klubu tradičního patchworku při BPK. Vedení PPM pak pozvalo nejlepší české klasické autorky vystavující na PPM od roku 2007 a připravilo pro návštěvníky kolekci TOP 10 (10 autorek, 20 quiltů). Nezapomeneme ani na nejlepší české quilty, které budou mít  návštěvníci možnost ohodnotit v laickém hlasování.
K výstavě již samozřejmě patří i 2000 metrů čtvereční obchodní plochy s tou nejširší nabídkou všeho, co je pro textilní tvorbu potřeba.
Připraveny jsou workshopy s významnými lektory z celé Evropy a řada mini workshopů přímo na stáncích jednotlivých prodejců. Na sobotu 2.4.  odpoledne se mohou těšit ti, co chtějí živě sledovat výsledky soutěží i tradiční módní přehlídku. Chybět nebude ani autogramiáda nové publikace nakladatelství Grada.
 
www.praguepatchworkmeeting.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.