Share |

Těhotenský blog Báry Sedláčkové, VII.

foto: autorka

Na ultrazvuku nám mírně překvapený doktor sdělil následující: „Sestři, říkala jste, že je to 29 + 4 viďte (pozn. 29 týdnů + 4 dny = 30. týden těhu matiky = 8. měsíc), ale ultrazvuk ukazuje dítě velikosti 34 (34 týden = o měsíc starší). No takže budete mít velké dítě, nebo spíš budete rodit o měsíc dřív. Vy jste nám špatně udala datum poslední menstruace!“ Neudala, ale někteří doktoři stále nepřipouští již prokázanou možnost poslední menstruace už oplodněné ženy.

„A co mám teda dělat? V porodnici mi říkali, ať si zavolám ve 33. týdnu, což bylo podle nového rozvrhu před týdnem…“ „No tak to si tam zavolejte a objednejte se na kontrolu, aby věděli, že můžete rodit už v srpnu.“

Když jsem se celou peripetii snažila vysvětlit sestře na gynekologicko-porodnickém oddělení nemocnice v Neratovicích, řekla mi: „Já vás chápu, že jste to nevěděla, ale máme omezenou kapacitu a je tu pořadník a vím, že jste registrovaná, ale první volný termín na prohlídku je 27.8.“ „Ale to už je ten týden, kdy bych mohla rodit.“ „No tak, když mezi tím porodíte, tak zavoláte a já vás vyškrtnu ze seznamu.“ Na to jsem zděšeným hlasem a se slzama v očích odpovídala: „Jak jako poodím mezi tím? A kde? Já jsem přeci registrovaná u vás a mám mít před porodem dvě prohlídky. Můžu teda, kdybych rodila, přijet?“ „No jo, tak přijeďte, když bude místo, tak vás vezmeme, ale stejně pak dejte vědět, abyste nebyla zbytečně objednaná na prohlídku. Na shledanou.“ Jsem přecitlivělá, brečím u reklamy, kde maminka objímá holčičku gymnastku, ale teď jsem brečela opravdu hodně, až jsem si z toho musela dát hraběnčin řez, který mi koupil můj muž na uklidněnou, a pak jsem musela jít z toho stresu spát. Doufám, že budu rodit někde normálně, ne v sanitce mezi 3. a 8. porodnicí, protože nebude místo. Vůbec nejde o termín porodu, ale o byrokracii s porodem spojenou. Co to je? To je Praha! Navíc papírů, který se musej k tomu porodu přinýst, je víc než věcí, který s sebou mám mít. Ještě, že jsem si sbalila tu tašku. Sice nemáme postýlku, ale kdyžtak bude dítě ze začátku spát v kočárku.
Každopádně, je důležitý zachovat chladnou hlavu, popřípadě si ji nechat někým zchladit, ale příjemným způsobem! Ne kecama typu, prosim tě, to je v cajku a nehysterči a nebo zděšením - hhhh co budete dělat?

Existují určité věty, které by se neměly těhotným říkat.

Vypozorovala jsem je za posledních 34 týdnů. 10 věcí, který mě v těhotenství fakt serou. Respektive keců, který by si každej měl nechat pro sebe:

1. Kritika jména dítěte! Právo rozhodovat o jméně má matka, maximálně otec, nikdy ne cizí osoba, která by si měla odpustit debilní kecy jako: ježiši chudák, to pro něj bude trest, nebo neee fůůůj, takový jméno mu nedávejte, opravdu si to nechcete rozmyslet?

2. Komentáře k lunárnímu znamení! „Kdy máte termín? Cože? To bude panna? To né, panny jsou hrozný! Cože, bude to váha? To nejde, váhy jsou makový s fialovýma puntíkama! Ať už je to radši ta panna…“ Odsuzování ještě nenarozeného potomka kvůli posranýmu znamení, který stejně neovlivníte, před těhotnou ženou, která si asi nenechá vyvolat porod, nebo neřekne, jé, mně praskla voda, ale nechci mít doma pannu, tak to ještě tejden vydržim jenom kvůli nějakejm horoskopům, by mělo být trestaný zákonem!

3. Naparování ostatních matek! Těhotenství není soutěž a porod taky ne! „To já jsem až do devátého měsíce chodila do práce a potom jsem hned po porodu vyřizovala zmeškané hovory.“ „Já jsem měla nejhorší porod, ty to budeš mít v pohodě.“ „Tahle porodnice je nejlepší, protože jsem tam rodila já“…Kecyyyyy!!!!!!

4. Chlubení se cizím těhotenským peřím! „Moji ségru jsem opravdu obdivovala, ještě v šestym měsíci lezla po horách, a ty nechodíš ani cvičit?“ „Mám v práci kolegyni a ta je opravdu statečná, ještě v osmym měsíci vyřizuje granty do Evropský Unie a tobě se nechce na matriku?“ „Moje kamarádka nosila celý těhotenství podpatky a fakt jí to slušelo.“ …Žádná těhotná nechce slyšet o smyšlenejch superhrdinkách, protože každá, každá! je superhrdinka.

5. Kritika postavy, vizáže a oblečení! Ani manžel, partner, přítel si nesmí nikdy dovolit říct něco jako, jé ty máš celulitidu, nebo hm, docela máš faldíčky na zádech. Jo, mám! Ale už takhle se cejtim dost divně, takže sklapni a až se nadechneš, řekni, jak jsem krásná a jak mi to sluší.

6. Strašení! To dělají matky, babičky, bezdětné, svobodné, všechny! Mezi strašení patří všechno od vět: “Teď odpočívej, protože pak už si nikdy neodpočineš!“ přes řeči o tom, že kluci jsou pomalejší, víc řvou, mají víc prdy, že budete muset pořád vstávat, že se 5 let nevyspíte, že budete muset pořád vařit a prát… blabla… Všichni chtěj slyšet, že to bude dobrý, a jestli je něco z těch kravin pravda, tak koho zajímá pravda?! Kvůli takovejm větám nemaj lidi dneska děti!

7. 3 slova - moc se pozoruješ! Když řeknete, že nemůžete jít tak rychle, nebo, že vás píchlo v podbřišku, nebo, že máte křeč v noze, nebo že špatně spíte, nebo cokoliv o vašem zdravotním, fyzickém, či psychickém stavu a na to se ozve, MOC SE POZORUJEŠ! Jasně, že se pozoruju doprdele! Jsem poprvý v životě těhotná, takže ano, pozoruju se a je to normální!

8. Poučky! Veškerý nucený poučování těhotných o tom, jak se co má a nemá a co se smí a nesmí a bla bla, pokud si o to sama neřekne, je na nic!

9. Zdrobnělinky, duál a používání slova těhulka! ...My máme kašíleček, my jdeme k doktorovi, my pláčeme! To je nemoc!

10. Tak trochu popírá bod č.9, ale co…Žádný soudy! Každý těhotenství je individuální, někdo přibere 30 kg a někdo 8, někdo má komplikace, někdo ne a někdo prostě chce jenom ležet u telky a žrát, je těhotnej, takže si může dělat co chce!!!

Jinak jsem viděla film, protože je teď můj oblíbený žánr romantická komedie, který se úplně nepochopitelně jmenuje v překladu Jak porodit a nezbláznit se. Není to film pro těhotné ženy, ani pro páry v očekávání i bez…Není to ani romantické, ani komedie. Je to kravina…Přemýšlela jsem nad tím proč, když ta knížka je všude citovaná a určitě nebude uplně na nic, režíroval to chlap…To bude asi tim. Teď jsem sice popřela bod číslo 10, ale ten film by měl být v zákazu č. 11.

Tak zatím pac a ještě se ozvu.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.