Share |

Těhotenský blog Báry Sedláčkové V.

archiv autorky

V úterý 8.května 2012 se fazolka proměnila v mimiňáka. V Berlínském hostelu naše dítě poprvé koplo. Byl to asi 20. týden těhotenství, takže aktivita miminka odpovídala normám. Pět dní na to jsem ležela ve vaně a viděla něco jako žížalu, která se mi rychlostí tepu snaží ukázat, že tam je. Až po telefonátu s mojí mámou jsem zjistila, že jsou to patičky. Že už vidíme, jak ten hyperaktivní mlok kope patama do mýho břicha, čímž dává najevo, že je to reálný a živý mimino. Otec dítěte měl nejdřív větší starost o film, který chtěl zrovna vymámit z internetu, než o ty pohyby, když ale dostal první úder do vlastní ruky přes mou břišní stěnu, zjihnul. Konečně nám to oběma došlo.

A tak jsme šli společně s radostí na ultrazvuk. Viděli jsme hlavu a taky kousek páteře, což bylo všechno, co se za celou dobu podařilo doktorovi zachytit. Smál se, protože vždycky, když dítě našel, se to na obrazovce podivně zavlnilo a dítě uplavalo. Načež můj muž s povzdychem prohlásil: „Neurotik!“

Doktor se smál a diktoval sestře různá čísla, mezi tím i dvě slova, poloha labilní. „To je, že se dítě hýbe“, dodal na uklidněnou. A pokračoval, jsme v 24 týdnu. Ale sestra měla v záznamech, že jsme v 21. Týdnu. A vnikla kolize. Sestra kroutila kolečkem k výpočtu termínu porodu, dle data počátku poslední menstruace (připomíná mi to ta papírová kola k výuce anglických slovíček) a doktor zvážněl a řekl: „ No, takže nevíme, jestli je to dítě starší, nebo větší.“ Zjistíme to až na příštím ultrazvuku. Celá tahle akce je vcelku normální, doktor nemůže vědět všechno a nikdo to po něm ani nechce. Připadá mi jenom komické, když vidm tu sestru, která se snaží obhájit svůj výpočet a zadumaného doktora. O tři týdny dříve nebo později, to už je asi fuk, ne? Stejně si to dítě řekne, kdy už si v bazéně zaplavalo dost a kdy je čas jít pro ručník.

Docela chápu, že se nám nchtěl/a na ultrazvuku ukázat. Tyhle měsíce jsou poslední, kdy ho/ji nemáme pořád na očích na posledních cca 20 let (i když naše dítě se určitě osamostatní dřív:)). Tak ať si užívá svobody. 5. a 6. měsíc je pohoda, člověk ani neví, že je těhotnej, jenom míň přemejšlí, takže je klidnější, šťastnější a vyrovnanější. Najednou je to všechno v pohodě. Je to krásně zařízený! (Už mám v hlavě mlíko jako prase, ale věřte nebo ne, je to báječný!!! Užívám si to.)

A dostali jsme první obleček. Je mini, ale pořád prej dvakrát takovej, než bude ta púpava. Jo a taky jsem zjistila, že děti, když se naroděj, tak nemaj krk. Nechápu, ale je mi to vlastně jedno… Poslední dobou totiž myslim jenom na horký maliny se šlehačkou.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.