Share |

Těhotenský blog Báry Sedláčkové VI.

foto: autorka

Včera večer jsem seděla ve vaně a sprchovala jsem se. Asi půl hodiny. A pak mě napadalo, že vůbec na nic nemyslim, že tam jenom sedim a čumim do výlevky, jak odtýká voda. A to je taky důvod, proč jsem tak dlouho nenapsala další díl průvodce po těhotenské galaxii. Jsem úplně mimo, funguje mi asi 1/3 mozku, ale cítím se báječně.

Od pondělka mám dovolenou a najednou zjišťuju, že je to trochu nuda…Takže jsem si naplánovala program, různá kafíčka s divokými i méně divokými matkami i nematkami, gravidjogu, cvičení s názvem Dech k porodu, předporodní příprava Ivany Königsmarkové, cvičení na míčích pro těhotné…Nakonec jsem byla na dvou bezkofeinových kávách a jednou si doma zacvičila podle youtube pilates for pregnant. Ta cvičitelka měla asi 2x větší břicho než já, u cvičení mluvila a usmívala se! Já jsem funěla tak, že jsem skoro neslyšela, co mi říká. Pak jsem si šla oddychnout a pak jsem šla utírat prach!

Uklízení je báječná činnost. To hnízdění vás úplně pohltí, nebo mně teda, vysávám, drhnu, umývám, utírám, leštím, moc nevytírám to je fakt, peru a žehlim (!!!!), někdy i vařim a pekla jsem už 2x buchtu! Hnízdící syndrom je krásná věc. Dělá to různá zvěř, a ani lidem se syndrom nevyhýbá. Ale je podivuhodné, že uklízení těhotné opravdu naplňuje…Není to známka šílenství, že se kamarádíte s lešťenkou na nábytek.

No kromě všech těhle divností, které u sebe pozoruju, se ještě stala jedna věc, moje slovní zásoba se začala měnit ve zvuky. To nejde vyjádřit v písemném projevu, ale chápete mě. Prostě obraty typu to je uplně hhhhhhhh, nebo eeee…Můj muž se mi za to směje, jak jinak. Ale dle psychologů je to přirozený a zdravý! jev. Matka novorozence totiž musí podle jednoho zabrečení poznat jestli: má dítě hlad, je mu teplo/ zima, má plnou plínu, chce se mu spát, má prdy, zuby a nevim kolik dalších možností ještě existuje. Což velmi záhy zjistím.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.