Share |

Kladno: vynikající skateboarding v parádním skateparku

foto: pořadatel

Čtvrtá a zároveň předposlední zastávka adidas ČSP 2012 se uskutečnila v krásném betonovém skateparku na Kladně za účasti 39 jezdců, kteří soutěžili v disciplínách street, bowl a best trick. Vítězství ve streetu si zaslouženě odvezl Tomáš Vintr, bazén vyhrál Martin Jurášek a best trick Karel Reichl. Na prize money se rozdělilo celkem 25.000 Kč.

Jak již bývá na zastávkách ČSP zvykem, závod začal přesně ve 13:00 hodin, přičemž brány skateparku se otevřely daleko dříve a jezdci tak mohli již během registrací trénovat na závod. Do něj se nakonec přihlásilo 39 jezdců. Kvalifikační jízdy probíhaly po jednotlivých heatech, z nichž do semifinále postoupilo 18 jezdců. Lukáš Daněk, který byl v kvalifikaci nejlepší pak postoupil přímo do finále, kterého se nakonec zúčastnilo celkem 10 jezdců. Mezi semifinálovými a finálovými jízdami streetu proběhl závod v bowlu, který vyhrál ostřílený Martin Jurášek. Finále streetu se jelo, stejně jako kvalifikace, na dvě minutová kola. Do výsledků se po celou dobu závodu vždy započítávala ta lépe odjetá jízda. Lukáš Daněk nezopakoval své vítězství z kvaldy a dojel na konečném třetím místě, těsně za Ondrou Leskovianskym a Tomášem Vintrem.

Po finále byl na řadě best trik, ve kterém se předvádějí nejnáročnější a technicky nejsložitější triky, které jezdci nemohou zařadit do běžných jízd, protože trik většinou nevyjde na první pokus a jezdec by ztratil čas i celkový dojem.

Závěrečná zastávka adidas ČSP 2012 a zároveň Mistrovstvi ČR ve skateboardingu proběhne poslední zářijový víkend ve skateparku na Štvanici.

Podrobnější informace je možné získat těsně před každým závodem na www.cesky-skateboardovy-pohar.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.