Share |

Kladno po deseti letech přivítá Český skateboardový pohár

repro k akci

Po zastávce v moravské metropoli Brně se Adidas ČSP přesouvá do středočeského Kladna. Čtvrtý závod 16. ročníku Adidas Českého skateboardového poháru začíná již příští víkend v sobotu 11. srpna.

Závodů na Kladně se zúčastní skateboardová špička z Čech, Moravy a Slovenska. Podobně jako v předcházejících závodech očekáváme stejně vysokou jezdeckou úroveň. Kladno, které je Mekkou středočeského skateboardingu bude hostit závod českého poháru s desetiletou odmlkou. Skateboardová komunita přikládá Kladenskému skateboardingu veliký význam především díky organizování historicky nejstarších skateboardových kempů, a také díky  prvním skateboardovým závodníkům v ČR. Produkční Adidas ČSP Jaroslav Boček řekl „Kladno patří mezi města s neoddiskutovatelnou zásluhou na rozvoji českého skateboardingu, pocházejí odsud jedni z první skejťáků, kteří organizovali skateboardové akce, mezi ně patří například bratři Šídlové. Z tohoto důvodu očekáváme velkolepou akci, kterou bude jistě dobré shlédnout.“ Kladno navíc disponuje úplně novým skateparkem. Postavila ho firma Mystic Constructions, která je ve výrobě překážek na skateboard a snowboard jedna z nejlepších v Evropě a má za sebou více než 150 realizovaných skateparků. Skatepark Kladno se nachází v ulici Milady Horákové naproti supermarketu Tesco.

Adidas ČSP na Kladně se pojede v disciplínách streetstyle a bowl. Na konci závodu budou mít jezdci možnost se zúčastnit tzv. best trick contestu. Ten spočívá v nejlepším triku dne, který si závodníci pro velký počet pokusů a technickou náročnost nemohou v normálních jízdách dovolit předvést. Na čtvrtý závod Adidas ČSP jsou pro nejlepší jezdce vypsány prize money 25.000,- Kč. Registrace jezdců začne již od 10:30 hodin a potrvá do 12:00 hodin. Startovné bude stejné jako v předešlých závodech 100,- Kč.

Závod začíná disciplínou streetstyle ve 12:30 hodin a finále je naplánováno před pátou hodinou. Po finále se pojede již zmíněný best trick contest o nejlepší trik dne. Vyhlášení výsledků s rozdáním vypsaných prize money proběhne po šesté hodině.

Rádi bychom vás táké pozvali i na poslední závod Adidas Českého skateboardového poháru, který se pojede jako Mistrovství ČR na pražské Štvanici. Mistrovství ČR se pojede 29. - 30. září.
 
Podrobnější informace je možné získat těsně před každým závodem na www.cesky-skateboardovy-pohar.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.