Share |

Obrazem: Skateboardový pohár v Karlových Varech

foto: pořadatel akce

Druhý závod 16. ročníku adidas ČSP přivítalo v sobotu 16. června lázeňské město Karlovy Vary.

Lokální spoluorganizátor Centrum pro mládež a alternativní sporty zajistil perfektně připravený skatepark se zcela novým střešním systémem. Letos na rozdíl od minulého roku počasí závodu opravdu přálo, druhé klání adidas ČSP se odjelo za nádherného slunečného počasí. Závodu se opět zúčastnila celá česká skateboardová špička v počtu 32 jezdců.

Jezdci startovali v disciplíně street, ta se jela systémem dvou minutových kol v kvalifikaci a tří kol ve finále. Do finále se probojovalo patnáct jezdců. Finále začalo po čtvrté hodině odpoledne. První místo překvapivě obsadil Slovenský závodník Richard Tury z Košic. Richard po závodech řekl „odjel sem to čistě a s technicky složitými triky, ale i přes to mě první místo mile překvapilo“. Druhé místo obsadil Martin Pek a na třetím místě skončil Jakub Jiruška.

Na závěr jezdci měli dvacet minut na poslední část závodu, jel se tzv. Best trik, kde jezdci zkouší nejlepší triky, které nemohou pro svojí náročnost zařadit do normální jízdy při závodech. Nejlepší trik vyhrál Tomáš Javůrek trikem Cabalerial kickflip transfer. Chvíli po šesté hodině přišlo na řadu předávání cen, na kterém organizátoři rozdali vítězům 25.000 Kč.

Další závod adidas ČSP se jede již příští měsíc 28. července v moravském Brně.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.