Share |

Nejhustší skate trik vůbec?

foto Kubo Križo

 

Ve spolupráci se serverem Skaterock.cz přinášíme další skate článek - tentokrát o jednom opravdu hustém triku.

Internetem prolétla nová reklama firmy Horsefeathers, kde Arnošt Ceral dává switch backside tailslide na railu. U něj žádný div, že se nejedná o nic malého, ale o rail jako kráva. Takový počin jistě stojí za pozornost všech, co se v ČR jakýmkoliv způsobem motají kolem skateboardingu. Poptali jsme pár lidí, co tomu triku říkají.

Spot se nachází v Hradci Králové, konkrétně na třídě Eduarda Beneše. Dalo by se tedy říct, že je rail na Arnoštově domácím hřišti. Určitě nad trikem hodně dlouho bádal, když kolem jezdil autem nebo když skejtoval v okolí. 

Samotnému triku předcházelo zhruba dvacet pokusů na malém patníčku a ve chvíli, kdy se na místě objevil Vít Kratochvíle se svým vercajkem, se šlo na věc. Samotná Víťova přítomnost tak garantuje existenci videa, o kterém vás budeme informovat. Trik padnul na devátý pokus a při osmém pokusu si dal strašný záda. Má kliku se svou výškou, kdyby to byl někdo vyšší, tutově by si dal do hlavy. Po tomto pokusu se Arnošt oklepal a další pokus už odjel v perfectu.

Jako bonus v rámci dnešního Arnoštova svátku jsme se poptali hned několika známých postav českého a slovenského skateboardingu. Otázka je jasná a to, co říkají na tento trik. Všem aktérům děkujeme za účast a připojujeme se k přání všeho nej k Arnoštovi. A přidáváme přání nejcennější. Hlavně to zdraví Arnošte, hlavně to zdraví.

Peter Molec
Tak to nechápu nic a pokládám největší respekt. Nikdy jsem na tom spotu nebyl, ale Ondro mi říkal, že je dost těžké tam skejtovat. Musí být masakr to tam dát. A Arnošte, ať se ti daří co nejlépe, skejtuj stále jako blázen a ať se ti do cesty nestaví žádná zranění. A závodění neber tak vážně, skateboarding je úplně o něčem jiném než o závodech. Je to o zábavě s kámošema, ale to ty víš.

David Kotyza
Tak podle mě je to určitě největší vražda, co kdy snad u nás nějakej Čech dal. Arnošt sám o sobě už dává triky na vysoký úrovni a jde dál a dál. Myslím, že se máme ještě na co tešit. A rozhodně mu přeju ať se mu jezdí co nejlíp a ať ho nožky poslouchaj.

Miloš Hroch 
O tom, že to Arnošt udělal, vím už delší dobu. Nejdřív jsem tomu nechtěl uvěřit, ale pak jsem pochopil. Je to na český poměry neskutečná vražda. Co na český poměry, to by otevřelo hubu lidem i ve Státech! Nechápu. A Arnoštovi přeju ke svátku všechno nej a do budoucna, ať na tom railu do bek tela narve ještě switch heel.

Matěj Bujnoch
Nikdy předtím jsem tam u toho railu nestál, ale po tomhle svič bektelu ani nechci, protože bych si jen potvrdil, že to je NEMOŽNÉ! Vše nej Arnošte a samé banginy!

Ondro Leskoviansky
Už když mi to Kubo říkal, tak jsem si to ani nedokázal představit. Jezdil jsem na tom spotu a je to fakt vysoké a jako bonus je 30 čísel před odrazem největší zásek. Takže je to fakt záležitost, která si zaslouží pozornost. U mě se to zařadilo mezi 10 nej vražd, co tu v ČR a SR někdo vůbec, kdy v historii vyprodukoval. Co dodat. V dobrém závidím, protože je to neskutečná pecka a k svátku ti Arnošte přeju ještě stovky takových fotek jako je tato.

Honza Nguyen
Nevím, co k tomu říct, asi jen, že je to strašná vražda. Asi nejlepší trik, co na český skejtový scéně padnul. Arnošte, přeju ti co nejvíc zdraví, minimum úrazů a hlavně co největší úspěch v tomto roce!

Dobrin Mitchev
Switch backside tailslide je můj nejoblíbenější trik, takže ho cením na jakýkoliv překážce. Ale rail z 10ti je mega vražda. Takže big up Arnie a všechno nejlepší k dnešnímu svátku! Ať stoupáš furt nahoru!

Jakub Šindelář
Podle mě je tohle vražda smrt zabití. Každej si pamatuje Arnoštův switch frontside boardslide v průběhu FOTRA a tohle je opět důkaz toho, že Arnošt je pán switchstance triků. Paradox je, že Arnošt není zrovna extrémně vysokej, aby měl takovej POP, takže i to je další otázka, kterou si při prohližení této fotky všichni kladou. Jak to dělá??? Props Arnoštovi a hodně štěstí k dnešnímu svátku.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.