Share |

Kam pro asijské potraviny? Seznam - obchody, tržnice, e-shopy

Kam jít pro suroviny na japonská, čínská, korejská, vietnamská, thajská a indická jídla?
foto Petr Flíček

Máme rádi asijská jídla. Kam jít pro suroviny?
Obecně se ví o jedné dvou tržnicích, sem tam má nějaký obchod malou sekci exotických dobrot. Připravili jsme souhrn toho, co víme, udržujeme ho a ptáme se: Kam ještě? Máte tipy? Pište nám na protisedi@protisedi.cz!
 
1)
Tržnice
- SAPA nesmí chybět. Seženete tu vše, dobře se tu najíte, ovšem je to z ruky, v podstatě za Prahou, bez auta nepohodlné. Čerstvá zelenina, polotovary, koření, rýže, těstoviny, čaje, na místě připravená jídla... všechno. Více na www.sapa-praha.cz
- Malešická tržnice. Menší než SAPA, ale snáze dostupná - Malešice přece jen nejsou tak daleko od centra. Mapa zde. (Bus 183 nebo 181 do zastávky Malešická spalovna, nebo 223 s- zastávka Tiskařská.)
 
2)
Kamenné obchody
 Kamenný a internetový obchod www.susi.cz/ - japonské potraviny i stolní hry a nádobí; prodejna je v Michelské 55, Praha 4
HTH, Zlatnická 12 - náš tip na skvělý zdroj. Když vejdete, nabydete dojmu, že je to jen večerka, ale pokračujte rovně a najdete dvě další místnosti, kde přibývá roztodivných vietnamských, thajských a dalších surovin. Mají i lednice s čerstvým galangalem a thajskou bazalkou.
- SHIN Food (Dříve Arirang) - korejský obchod s množstvím japonských potravin a potřeb na sushi, Korunní 47. Tady nakupují majitelé českých sushi barů. Trocha informací zde. Plus - Shin Food - ulice V celnici, vedle hotelu Prague Marriott směrem k náměstí Republiky, dcera Shin Food Korunní.
- U modrého slona (i eshop)
- "RE" Orientální Speciality - kousek odtamtud, na Korunní 1167/43
- Shochiku, japonské a korejské potraviny, levnější než  ve Verdunské, roh Kladenské ulice č. 34 a K lánu, Praha 6
- K Food - především korejské potraviny, V Celnici, naproti Le Gare
Maya Maya, Národní obrany 37, Praha 6.

-  Prodejna indického zboží, Národní obrany, Praha 6, pod pasáží Riviera.
- Thai's Asian Food: Francouzská 66. Otevřeno 7 dní v týdnu. Zelenina, jakou jinak najdete spíše v Sapě - čerstvá i chlazená. Klíčky. Koření, kari pasty, omáčky, mražené potraviny, rýže, nudle, mořské plody, zamražená hotová jídla a polotovary. 
- Marks & Spencer: Britský řetězec (Václavské náměstí, spousta obchodních center) má v nabídce řadu koření, past a polotovarů - nepodceňovat. Něco z asijských potravin mívá i každé Tesco.
- Japa Shop: Verdunská 21. Obchod s japonskými specialitami. Více zde.
- Farah Oriental Market: Myslíkova 5 Praha 1, +420 224 930 704, www.farahfood.cz. Na váhu zde dostanete mnoho druhů čočky a dalších luštěnin, rýže i koření. Regály jsou nabité mnoha druhy nakládaných zelenin i specialit jako zelená rýže. Mají i čerstvé maso.
- Gorazdova 3. Pár kroků od Farah Oriental marketu. Čtenářský tip: "Crackery, mražené taštičky se vším možným, všechny skvělé, různé omáčky, mívali i domácí tofu, těstoviny, mořské řasy, nakládaná ředkev..."
- Shalamar: Lipanská 3, Praha 3. Pákistánsko-indický obchod. Koření, luštěniny, hned vedle je už po mnoho let známá pákistánská restaurace.
- Halal Meat: Bořivojova 76. Halal maso, koření, konzervy s hummusem, plněnými vinnými listy, papričky, kořenící pasty, čerstvé sladkosti, čaje.
- ČapátíIndické koření a další potraviny, čistě vegetariánské: Budečská 35 na Vinohradech nabízí nový, čisťoučký obchod s indickými potravinami - kari pasty, koření jednodruhová i směsná, sladkosti. Usměvavý prodavač vás poučí stran rýže a dalších věcí, mají tu i vonné tyčinky. Doporučujeme: Basmati rýže zralá 2 i více let. Je to fakt znát.
- Korejské potraviny na Evropské 92/643 - Praha 6
- Asijské potraviny LEE KUM KEE na Korunní 99 na Praze 3. Základní potraviny z Číny, Honkongu, Tchaj-wanu. Specialitou jsou omáčky Lee Kum Kee (obchod je jejich výradním dovozcem). 
 
3)
Eshopy
www.thaimarket.cz - omáčky, nudle, koření a další, viz i samostatný článek.
www.asiafood.cz, Sticky rice a další
Chefshop.cz - potraviny i pomůcky na vaření, kamenná prodejna i eshop
- Vital Orient - http://www.vitalorient.cz - potřeby na sushi apod., tak trochu "pro turisty"
- Tesco - rozvoz potravin do domu, najdete tu například řasy a další potřeby na sushi nebo miso pastu (levněji ale zejména řasy nabízejí menší asijské obchody). http://www.itesco.cz/potravinyonline/
- Slušný sortiment mívají i jiné rozvozové firmy, tedy rohlík.cz (asijská sekce zde), košík.cz, Tesco... a najdete tu stále více čerstvých přísad jako galangal, papričky atd.
4)
Zahraniční eshopy?
- Britský theasiancookshop.co.uk má široký sortiment a velmi dobré ceny, bez problémů dodává k nám, při větším nákupu se překoná fakt, že poštovné není úplne levné.
- Ještě jeden z ČR prověřený britský eshop: www.spicesofindia.co.uk
 
 
Kam chodíte nakupovat vy? Napište na protisedi@protisedi.cz - rádi přidáme další informace!
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.