Share |

Gastro test: Sushigo.cz

foto JK

Máme rádi sushi. Zkusili jsme další firmu, která ho rozváží.
 
Donedávna jsme využívali služeb Sushitime, kterážto firma má slušné ceny a měla vždy až na poslední objednávku i zcela přijatelnou kvalitu (posledně to bylo fakt smutnosushi, kterému se už nechtělo žít). A po tristních zážitcích s časem dovozu, který rozhodně neodpovídal dohodnuté hodině (a ještě nás zprudil jejich kurýr) to chtělo vyzkoušet konkurenci.
Sushigo je s cenami o dost výš. Je lepší?
 
PROCES
Na Sushigo.cz jdete na menu, ze kterého si klikáním snadno vyberete, na co máte chuť- sushi s jednotlivými druhy náplní, nebo připravené sety pro jednu i více osob. Nic složitého.Platí se přes web, nebo dobírkou a na mail vám přijde kopie objednávky. 
 

Rozvoz probíhá ve dnech pondělí­ - sobota od 11:00-24:00, neděle 12:30-24:00 hod. Doručení­ po Praze a okolí­ stojí 99,- Kč (Sushitime je za dvacku).

Ceny nejsou úplně mírné (6 kousků avokádového sushi za 119 korun, přičemž těmi šesti se nenajíte ani omylem, pro srovnání, Sushitime má to samé za 75 korun. Sushi s vaječnou omeletou je v Sushigo také za 119, Sushitime za 45). Nezruinuje vás to, ale láce to není.

 

Standardní čas doručení je 60 minut, což bylo v případě testovacího nákupu dodrženo, kurýr přiveze stylovou černou tašku s krabičkou jídla, hůlkami, ubrousky (velké a poctivé ubrousky, ne laciný úúútržeček podřadného papíru), sójovou omáčkou, wasabi a spoustou zázvoru, který v sezoně podzimních plískanic vyloženě potěší.

POTRAVA
Sushi z testovacího nákupu i dochucovací prostředky byly moc fajn. Už jsme viděli úhledněji svinuté kousky, ale co krabička postrádala na dokonalosti vizuelní, dotáhla chuťově. Sushi s avokádem čerstvé, chutné a ze správně zralé suroviny, sushi s omeletou, které bývá někdy mdlé, mělo parádní chuť, sójová omáčka dobrá a zázvor viz výše. Suma sumárum - potěšující zážitek ze zdravého kvalitního jídla a ne jen "něco na rychlé zasycení". 

 
VERDIKT
Sushi není v téhle variantě obědem na každý den, pokud nemáte hodně nadprůměrné příjmy (pod tři stovky se nenajíte, připravte si spíš pět). Což je vzhledem k tomu, jak chutné a zdravé je, trochu škoda, nicméně výrobce (který má sushi restaurant v centru Prahy) celkem chápeme. Proč si nenechat kvalitu dobře zaplatit. 
www.sushigo.cz
Jedná se o nezávislé hodnocení, o kterém nebyla firma předem informována. Náklady na test hradila redakce z vlastního rozpočtu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.