Share |

Gastro tip (i pro mlsné vegany): Sushitime.cz

Nejíst maso či dokonce nic živočišného a mít rád dobré jídlo je někdy náročná kombinace.
foto JK

Máte chuť na něco dobrého? Nechte si přivézt sushi.
Nejíst maso či dokonce nic živočišného a mít rád dobré jídlo je někdy náročná kombinace.
 
Vaši kamarádi si vyprávějí o tom, jak skvělá je nějaká nová restaurace nebo rozvozová firma, vy se kouknete na jídelní lístek a najdete jedno, svě umrněná bezmasá jídla, obvykle pořád ta samá. Nic proti salátům, ale furt dokola listí a listí není moc zábava.
Pokud máte rádi sushi, najdete sice v každém sushi podniku nějaké to avokádové, s ředkví nebo okurkou, ale jsou tam jaksi do počtu a to, že by pro nemasožravce dělali třeba ty pěkné, vymazlené sety, které mají ostatní, to se... neděje.
I proto stojí za zmínku firma na rozvoz jídel sushitime.cz, jakkoli se nespecializuje na bezmasé pokrmy: rybí věci tu mají taky a podle doporučení známých prý velice dobré.
Nezávislým, neodborným, mlsným redakčním testem ovšem proběhly čistě bezmasé dobroty.
 
 
Sushitime nabízí rozvoz po většině Prahy. Funguje jednoduše. Na jejich webu si vyberete ze spousty sushi či nudlových nebo rýžových jídel, kouknete se na předpokládaný čas dojezdu, vyplníte adresu & telefon a čekáte. Platit budete buď kartou přes web, nebo kurýrovi hotově. Dovoz stojí symbolických 20 korun.
 
V patřičný čas vám zazvoní telefon a před domem čeká vaše jídlo. V papírové tašce jsou elegantní podlouhlé krabičky se sushi, nechybí wasabi a sojová omáčka (v miskách, do kterých si ji můžete nalít, takže nepotřebujete žádné další pomůcky a nádobí) plus hůlky a ubrousky. Na všem je logo sushitime.cz evokující samozřejmě Japonsko.
Sushi, které přijelo, vypadalo fakt jako na fotce. Tohle by se do srovnávacích naštvaných fotek "koukněte, jak to jídlo vypadá jinak v reklamě a v reálu" nedostalo.
Protišedi vyzkoušelo hned několik dobrot a rádo si vybíralo z více variant: Tady pochopili, že i vegetariáni a vegani si chtějí vybírat, že i oni mají rádi hezké sushi sety, že i jim můžete zkombinovat  sushi s dobroučkými sezamovými semínky a nabídnout víc variant.
Vyzkoušeno a spokojeně snědeno: Malý set č. 16 (čtyři větší rolky, v každé je chřest, rukola, okurka, takuan a avokádo) za 90 korun, set jménem Warusava (3x okurka, 3x avokádo, 3x ředkvička, 3x chřest dohromady za 115 korun) a jedno avokádové nigiri za 35 korun. S dopravou to všechno vyšlo na 260 Kč.
Snad kromě nepříliš oslnivých chřestových rolek bylo všechno chuťově super, čerstvé, odpovídalo to popisu, ochutidel byl dostatek a námitky žádné.  Plus - zdravé, čerstvé dobroty v množství dvou menších hlavních jídel (nebo jendoho oobřího) za 260 korun je rozhodně dobrý poměr cena/výkon. Je to super jako oběd, který vás nasytí, ale nebudete se po něm plouhat jako hlemýžď v kocovině. Doporučujeme!
sushitime.cz
www.facebook.com/sushitime.cz
 
Test sushitime.cz není propagačním materiálem, nebyl předem anoncován a veškeré náklady byly hrazeny z prostředků redakce.
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.