Share |

Vyzkoušeli jsme: restaurace Pho Vietnam v Anglické

foto JK

Do fast foodu Pho na Jiřák chodí půlka naší redakce.
Přednedávnem otevřela stejná skupina pobočku v Anglické ulici na Vinohradech. Na rozdíl od Jiřáku je podnik k sezení, kultivovanější a měl by zde být širší sortiment. Jak to je ve skutečnosti?
 
Prostředí je skutečně víc restaurace než fast food, ale pár drobností z něj dělá trošku  jídelnu: Přepestré jídelní lístky připomínají laciné bistro, jídlo se objednává a platí u pultu; tam si můžete vybrat i drobnější jídélka a zvolit pití.
Cenově je tu jídlo na stejné úrovní jako na Jiřího z Poděbrad. A je i identické složením a chutí - tofu v rajčatové omáčce (která poslední dobou bohužel evokuje víc rajskou z protlaku ze školní jídelny než čerstvá rajčata), jakou potkáte na Jiřáku za 99, tu mají za stejnou cenu, jen u toho můžete sedět na pohodlně polstrované židli, jít si umýt ruce atd. K talíři tofu s rýží, z něhož můžete jíst příbory i hůlkami, si lze dát víno JP Chenet za poměrně drsných 60 korun (ale se skleničkou, zatímco limonáda je jen v plechovce a ta nevypadá moc přívětivě). Celkově to tu tedy je zvláštním mixem skutečné restaurace s dřevěnými stoly a květinami, a vývařovny, kde se s člověkem moc nepářou. Atmosféra úplně neláká k dlouhému vysedávání, už kvůli detailům jako výhružná cedule, že bambus je pouze k polévce (jistě by zcela zplenilo světové bambusové plantáže, kdyby si ho někdo třeba dal lžíci k tofu). Vaří tu ale dobře, naše brněnské očko nadšeně referuje, že v Brně takhle dobré pho nemají.
Rozšíření sortimentu tak je asi nejzásadnějším plusem. Oproti Jiřáku tu je navíc k mání třeba vynikající salát s kešu za přívětivých 30 korun, podle facebookové stránky firmy se chystají jakési masové koláče balené v banánových listech aj.
 
Resumé? Pho v Anglické asi nebude něco, z čeho upadnete okouzlením, ale je to místo, kde se slušně a nikoli draze najíte. Atmosféra je diskutabilní, ale je tu čisto a pohodlno. Lepší ho mít než nemít.
 
Pho Vietnam Tuan & Lan
Anglická 15, Praha 2, tel. 773 688 689
https://www.facebook.com/photuanlan
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.