Share |

Fringe blog: Den šestý - Střepy

foto: pořadatel akce

Divadlo Kampa:
Illusive. Stuart Lightbody na pražském Fringe již podruhé. Po druhé ukazuje podobné triky, podruhé člověk žasne a tak trochu se stydí, že se vždycky nechá chytnout do iluzionistických pastí. Stuart Lightbody je prvotřídní showman - to ho činí ještě lepším iluzionistou, kouzelníkem. Přesně ví, jak upoutat diváckou pozornost na nedůležitý detail odvádějící pozornost od paralelně vytvářené iluze. Je vždy o krok napřed. Přesně ví, kdy začnete vědět a přibližovat se podstatě triku a rychle se odvrátí, aby vás překvapil něčím, co jste měli celou dobu před očima, ale neviděli.
Nemá cenu bojovat, lepší je se poddat.
 
Cabaret Guignol. Směs všeho. Bohužel polovičatá. Překrásně něžné loutky jsou ubíjeny přešpatně strohými herci, kteří se pohybují s mnohem větší obtíží než jejich dřevění partneři. Cabaret Guignol jako mozaika z mozaiky vyvrcholená pádem do nevkusně usazeného operního zpěvu. Představení vystavěné na zajímavém epickém leitmotivu rozbourávaným nejednotnou poetikou kabaretních výstupů.
 
 
A studio Rubín:
Olé! = Dalí + Lorca. Působivá rovnice. Precizní historická interpretace dvou známých uměleckých osobností. Možná až moc známých na tak odvážnou interpretaci - takže Dalí není úplně tak Dalím a Lorca není úplně tak Lorcou - alespoň ne tak jak jsou známí skrze svá umělecká díla. Přesto je inscenace díky pečlivě vystavěným rolím a zkušeným hercům povznášejícím zážitkem. Snad jen španělská tanečnice, která měla být ztělesněním vášně pokulhává a působí spíše než vznětlivě - zbytečně.
Přesto slovy organizátora Steva Gove: Ole!
 
 
Engagement. Reality show. Svatba. Engagement zaznamenává proměnu mezilidských vztahů na základě vnějšího vnímání. Jak se zachová váš partner, když jsou mu kladeny otázky? Jak se zachováte vy, když je máte zodpovědět? Co všechno se o svém protějšku dovíte - a je to vůbec relevantní? Vtipně podané, roztomile rozvinuté. Snad chybí víc z tučňáčí podoby hlavní aktérky. Ale jsme v Rubínu, ne na Kampě, kde tučňáci stojí v řadách vystavěni obdivu.
Tučňák se v Engagement jen mihne, aby ukázal, že všechno není viditelné na povrchu, ale že spousta je skrytá uvnitř.
 
text: Petr Dlouhý


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.