Share |

Budvar má pivo pro starší 21 let. Proč?

7,6% alkoholu a víc hořkosti, než je v kraji zvykem.
foto Budvar

Ochutnali jsme nejnovější pití od Budvaru, zvědavi na to, v čem je to pivo tak jiné, že ho nemají pít lidi pod 21 let.
 
Sládek Adam Brož na tiskové konferenci v Českých Budějovicích, kde bylo pivo slavnostně uvedeno, novinářům tvrdil, že je pro zkušenější konzumenty, kteří ocení silnou, čerstvou chuť. Zdůraznil, že se při výrobě používá nesušený chmel a pivo se do sudu dává nefiltrované. Chuť tohohle speciálu je skutečně jiná, než možná z jinu Čech znáte: 7,6 procenta alkoholu, výraznější hořkost a chuť po kvasnicích - ne ale taková, jako u kvasnicových piv.
 
Bud Premier Select Limited Edition, jak se pivo jmenuje celým jménem, nedělá výrobci rozhodně ostudu: Má plnou chuť a nepůsobí vodnatě. Pro někoho, kdo cucá desítku, to bude docela síla. Silný je i účinek a není divu, že se pivo prodává v třetinkách: Už jedna sklenice vám může trošku zamotat kebuli. Zdůrazňovat proto, že ho mají pít lidé skutečně dospělí, má svůj význam.
 
Jestli se dočká masově nadšeného přijetí, težko říct, ale omezenost edice a určitá luxusnost chuti ho předurčuje spíš pro lidi, kteří si chtějí občas vychutnat pivo v baru a zajímá je, co pijí, než pro ty, kdo denně vylemtají basičku nejlevnějšího píva u telky.  A pít se tedy rozhodně dá, i když jste mlsní.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.