Share |

Gastro tip: Pivovar a restaurace U Tří růží, Staré město (pražské)

Přede dveřmi do hospody najdete malý stoleček s jídelními lístky k nahlédnutí. / foto autorka

Na pivo teda moc nejsem.
Ale nějaké mi přece chutná a hledala jsem z důvodů venčení zahraniční návštěvy místo, kam se dá jít u piva koukat na Wimbledon.
Po rozhození sítí na facebooku jsem dostala tip na nový, v květnu otevřený mikropivovar v Husově ulici, v samém středu staré Prahy. Jmenuje se prý U Tří růží, podle webu vyhlíží slibně... tak hurá to zkusit.
V pohodě to bylo už od rezervace, milý muž vše potvrdil a ještě volal do hospody, aby včas přepnuli televizi na přenos z Londýna. Podnik v krásném starém rohovém domě vypadá už zvenku sympaticky - nic přeplácaného, nic rušivého, ale ani žádná snaha o umělé, rádoby staré prvky (uvnitř proto nečekejte smršť forem na bábovky, žehliček a trosek zemědělského náčiní... uf.). Prostě hospoda.
Uvnitř je tedy dojem podobně příznivý: Když vejdete, vidíte interiér z tmavého dřeva, něco málo pivovarnického zařízení a obsluhu v košilích s logem podniku. Bytelné dřevěné stoly i židle, čisťoučké sklenice i všechno ostatní, jídelní i pivní lístek v několika jazycích a bez děsivých zkomolenin. Mám jisté výtvarné výhrady k trochu jakože žertovným malůvkám na zdi, ale někomu se líbit můžou a nejsou zas až natolik iritující, aby citlivku ranily moc:)
Plusem je chování k zákazníkovi: Bylo jasné, že nejsme parta 30 lidí, kteří snědí a vypijí všecko, co tu je, ale spíš si dáme pár piv a požvatláme na téma Murray versus Federer. Přesto se k nám chovali maximálně vstřícně od prvního do posledního doušku, všechno přinesli ihned, ale nebyli zas ten druh vlezlé obsluhy, kterou máte za zády úplně pořád a bojíte se nadechnout.
Vaří tu několik druhů piv. Standardem je jejich ležák, mají i pár speciálů, za sebe bych si dovolila doporučit nejvíc asi Lager - lehký ležák amerického typu - je hodně hořký, hodně aromatický a do horkého léta optimální.
Nešli jsme tam primárně na jídlo, ale došlo i na potravu. Najíte se za 85 - 300 korun a najíte se dobře. Kozí sýr s červenou řepou, salátem a toasty mi chutnal a společnost byla dosti nadšena jak burgerem, tak hranolky; žádný polotovar z mraženého amarounu, ale rustikálně vyhlížející věci, které někdo zrobil ze skutečných brambor. Jejich šéfkuchař sem přišel z Alcronu; ten člověk evidentně ví, co dělá.
Takže všechno v pořádku, od piva, přes jídlo, sport, čistotu, zacházení s hostem... až po silnou wifi. Tudíž, ač jsem osoba kritická a ostražitá, můžu tenhle podnik doporučit ve všech myslitelných ohledech; a půjdu tam zas. Brzo.
 
U Tří růží
Husova 10, Praha 1
tel. 225 226 650 - 651 a 601 588 282 - 281
Otevřeno: Pondělí - Čtvrtek, Neděle 11 - 23
Pátek - Sobota 11 - 24
www.u3r.cz/cz/
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.