Share |

Gastro tip: Avion 58, Praha

foto autor

 
 Koncem března otevřel v pražských Holešovicích skvělý podnik nejen pro "mediální mrdky". Hned vedle Ringieru a pár desítek metrů od Centrum.cz a HBO totiž sídlí restaurant Avion 58. Krásně a citlivě zrekonstruované prostory dbají na vzdušnost a jednoduchost. Vysoká okna lemují lampy a tapety se zvířecí tematikou, dřevěné stoly ladí k železo-cihlovému základu. Radost pohledět. Čas od času hraje k jídlu frajer na kytaru Pink Floydy, Beatles nebo Led Zeppelin. Mazec!

A jídlo? Zatím funguje hlavně polední nabídka, večer bývá problém. Stálý jídelní lístek chybí, podnik běží ve zkušebním provozu. Tomu odpovídá i chaotičnost obsluhy. Servis je ale ochotný, není arogantní, prostě v tak velkém náporu a prostoru nestíhá. Týden co týden se lepší, do ostrého startu to snad odladí. Až vám ale přinesou jídlo, na vše rázem zapomenete.
 
Kuchyně je jednoduše skvělá. Hodně sází na českou klasiku, občas ji proloží asijskými jídly (nudle, rýže), tradičně jsou v nabídce saláty a specialita šéfkuchaře (např. hovězí flap steak na pepřové omáčce) v případě slavnostnějších obědů (ceny od cca 250 Kč).

V nedávné době neměly chybu především mrkvový krém s čerstvým zázvorem (28 Kč), vepřová pečínka protýkaná mrkví s restovanými zelenými fazolkami a šťouchaným kurkumovým bramborem (95 Kč), nasi goreng s vepřovým a kuřecím masem (89 Kč) nebo smažený kuřecí řízek s bramborovo-bazalkovým salátem (95 Kč). Na pípách mají točeného Birela, Plzeň a pšeničného Fénixe. 
 
Budete-li projíždět od 8:00 (mají i skvělé snídaně) do 15:00 pražskými Holešovicemi, určitě Avion 58 navštivte. Už kvůli netradičním prostorám a poctivě uvařenému jídlu za velmi rozumné peníze si to zaslouží. A konec konců váš žaludek taky!

Avion 58
Komunardů 42, Praha 7
http://avion58.cz/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.