Share |

Vyzkoušeli jsme: Retro rádio a retro sluchátka Philips

Máe rádi technické vychytávky současnosti a trochu hraní s retro tématy. Dvě novinky Philips, vyrobené v tomto duchu, nás proto velmi zaujaly. Podívali jsme se jim pořádně na zoubek.
 
RÁDIO OR2000M
Co to je: Jednoduché a krásné rádio odkazující na 50. léta.

Jak to vypadá: Oldschoolově - vychází z legendárního modelu od společnosti Philips z roku 1955, známého také jako Philetta BF 102 U - rozdíl najdete tady, originál má podobné rozvržení prvků, ale jinou kastli. Jeden knoflík na ladění stanic (VKV a střední vlny), jeden na zapínání a změnu hlasitosti. Zezadu audiovstup, takže můžete připojit třeba tablet. Nic jiného - tahle cílená jednoduchost a opuštění prvků navíc je sympatická.
Váží 1,3 kila, takže to není úplné tintítko, ale ani žádná veliká kisna.
 
Co to dělá: Hraje, a velmi pěkně, basreflexový reproduktor je sice mono, ale má náramně hezký, přesvědčivý zvuk.

Kolik to stojí: 2499 korun. Není to málo, ale je to hezká a podle všeho kvalitní věc.

Kde to koupíte: www.alza.cz,  www.electroworld.cz,  www.euronics.czwww.kasa.cz 

Verdikt: Lacinějších rádií najdete spoustu, hezčích a lépe hrajících rozhodně ne!
 
SLUCHÁTKA SHL5505GB
Co to je: Pohodlná sluchátka v retro designu. Uzavřená konstrukce, mikrofon integrovaný do přívodního kabelu.
 
Jak to vypadá: Hipster chic. Modrý plast, hnědá koženka s perforací, chrom: Tahle sluchátka hrají jako v roce 2014, ale vypadají záměrně retro. Obruč je omotaná koženkou jako řídítka u kola.
Je to na pohled fajn a příjemné jsou vychytávky jako textilní oplet přívodního kabelu nebo označení pravého sluchátka písmenkem R uvnitř náušníku (tip: Drahá sluchátka mají snad úplně vždy kabel vedený do levého, podle toho poznáte stranu). Sluchátka jsou sklápěcí a kabel se dá odpojit.
 
Co to dělá: Hraje. Slušný zvuk je na úrovni sluchátek ve své třídě - vyvážený, příjemný, ničím nevybočuje. Mají i mikrofon, takže se s nimi dá volat. 

Kolik to stojí: 1649 korun.

Kde to koupíte: www.euronics.czwww.kasa.cz

Verdikt: Hravě retro sluchátka pro milovníky staré školy. Extra body za příjemně, pohodlně sedící náušníky, díky kterým vás po chvíli nebudou štvát - ani když máte brýle. Tohle ano.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.