Share |

Nová vůně značky Boucheron nese název Place Vendome. Vyzkoušeli jsme ji.

Recenze nové vůně Boucheron Place Vendome.
foto: distributor

Nejnovějším počinem firmy Boucheron je elegantní, smyslná vůně. Place Vendôme přichází na trh a my jsme dostali možnost ji zkusit. 
 
Test protišedi.cz:
Co to je: Vůně pro dámy.
Jak to vypadá: Luxusní flakon ze skla zdobený spoustou zlatého kovu a "drahokamem" na víčku.
Jak to voní: Výrazně dámsky, ale ne těžce. Klasické květy (pivoňka, růže, jasmín), cedrové dřevo i benzoin. Vůni se daří zachovávat jistou čistotu a neubíjet svou tíhou, což v této kategorii není vždy pravidlem. Od Boucheronu se dala čekat masivnější, těžší kreace - její lehkost nevyžadující velkou večerní toaletu a kilo očních linek je milým překvapením.
Osobitost Place Vendome se ukáže až po chvíli, kdy se rozvoní další složky (vlídná vůně pomerančového květu je ve spojení s cedrem příjemná a uklidňující a po první vlně oznamující příchod "luxusní dámy" přinese závan lehkosti a radosti).
Pro koho to je: Pro dospělé ženy, které nosí spíš kabelku než batoh a na nehtech mají spíš rudý lak od Chanelu než akryl se třpytkami.
K čemu se hodí: Dodá pocit síly, ženskosti a "něčeho lepšího."
Na kdy: Hodí se na odpolední jednání i víkendový výlet drahým autem.
Cena: 100 ml - 2 390 Kč, 50 ml - 1 590 Kč, 30 ml - 1 190 Kč. Vůně je k dostání exkluzivně v parfumerii Marionnaud.
Verdikt: Place Vendome se možná nestane legendou, není výrazně "jinou" vůní, než je v kategorii luxusních parfémů zvykem, ale povedená - a sympaticky lehká, aniž by dostávala na frak  dospělá ženskost -  je.
 
 
Co o vůni říkají její tvůrci a výrobce?
Když se Frédéric Boucheron v roce 1893 nastěhoval do soukromého sídla na ulici Place Vendôme 26, byl první z významných soudobých klenotníků, který si tu otevřeli obchod. Od roku 1858 Boucheron rozšířil svůj odkaz celému světu jako klenotník ‚Města Světel‘ ztělesňující znamenitost výroby kvalitních klenotů. Jméno, umění, město a náměstí se stalo zásadním držitelem fascinující aury jeho vzácných drahokamů.

„Smyslem našeho žití je vytvářet emoce.“— Frédéric Boucheron

Díky svým kouzlům s drahokamy a barvami bude Boucheron vždy klenotníkem spojeným s pojmy jako vzrušení a nadčasovost. Elegance, záře a síla napříč dobou.

Nový příběh
V roce 2012 se, po osmi letech nepřítomnosti, Boucheron vrátil na výstavu ‚Antique Dealers Biennial‘ s kolekcí kvalitních klenotů ‚Crafter of Dreams‘ nabízející reinterpretace symbolických předmětů, které se zapsaly do historie Boucheron. Nový svět dostává svou podobu, podepsanou bílou a zlatou moderností, a prací naplněnou světlem. Na začátku této nové kapitoly odhaluje Boucheron nové olfaktorní dílo:

Boucheron Place Vendôme
Paříž stále spí: první sluneční paprsky zvolna tančí po střechách a pasážích. Noc upadá v dáli. Slunce září na Place Vendôme. Stín Sloupu Vendôme ukazuje na číslo 26, na legendární místo Domu Boucheron.

Boucheron Place Vendômeje ztělesněním tradice a více než stopadesátiletého třpytu a drahokamů. Jméno, které zašeptáte rychle jako tajemství. Žena Boucheron je nezávislá, volná, odkázaná na sebe. S nohama pevně na zemi kráčí moderními ulicemi. Zvýrazňuje své klenoty svou osobní září. Její vůně je vzácnou předností, výrazem jejího stylu a síly. Jako aura vyzařuje důstojnost a sebejistotu. Nosí pouze jedno: Boucheron Place Vendôme.
 
Stopa luxusu
Ušlechtilé, mnohotvárné látky vykvetou v plnou smyslnost. Zaoblené a luxusní bohatství. Parfémová voda zahaluje pokožku emocemi, smyslností a závislostí jako neviditelná ozdoba. Boucheron Place Vendôme tak zůstává intenzivní květinově-dřevitou vůní. Olivier Cresp a Nathalie Lorson vytvořili vůni přivlastňující si nadčasovost a kodex bohatého dědictví Domu.

Oslnivá záře světla a oslnivý třpyt růžového pepře osvětluje jemný a decentní květ pomeranče. Kořeněné vibrace plné kontrastů a výraznosti. Jasmín nasazuje svou plnou květinovou sílu, a jeho jemné okvětní lístky jsou rozzářené zlatými odlesky krémové textury medu. Je jedinečný a vynikající. Elegantní síla cedrového dřeva dostává na pokožce podobu provoněnou smyslností benzoinu a zanechává stopu aroma, které zabalí vánek do jemné, avšak opojné smyslnosti.

Uzavřený ve výloze
Stejně jako je soukromé sídlo Frédérica Boucherona dokonalým prostředím pro Dům, lahvička Boucheron Place Vendôme  je dokonalou skleněnou výlohou. Silné sklo a něžné křivky zanechávají příjemný pocit v dlaních a reliéf “Clou de Paris” schématu, je nádhernou reinterpretací dlažebních kostek ulice Place Vendôme. Oslnivá průhlednost se rozehřívá nad zlatou září parfému. Flakon je jako příběh zlatého světla s moderním zvratem. Víčko vytvořené s dvojitým vroubkováním a moderně zpracovaným, kouřovým kabošonem. Překrásný předmět, který následuje vzácné pravidla Domu. Jako projev úcty ruční práci, která vytváří krásu v dílnách Boucheron, zpracovává látkya mimořádně jemné šperky s usilovnou péčí.

Rafinované detaily
Dotek sametu a reliéf k připomenutí ikonických dlažebních kostek…  Krabička Boucheron Place Vendôme je první pozvánkou k potěšení smyslů. Čistá bílá nerovnoměrně pokrývá celou krabičku společně s matně zlatou barvou. Jako podpis je použito dvojité vroubkování, umístěno ve zlatých rozích. Ve středu vystupuje v jemné zlaté barvě nápis:  Boucheron Place Vendôme.

Pomíjivá ozdoba
Boucheron vypráví příběh světla. Zatímco Paříž pokračuje ve snění, sluneční paprsky pomalu tančí po střechách. Z kupole slavné Invalidovny se stává obrovský zlatý květ. Slunce stále stoupá a jeho paprsky kříží obchodní pasáže. Stíny klesají po sloupu Vendôme, který majestátně ukazuje na číslo 26. V bílém světle se objeví ona. Ona je hrdinkou. Na její pokožce je prchavá ozdoba, jež zvýrazňuje září ukrytou hluboko uvnitř každé ženy. Boucheron Place Vendôme.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.