Share |

Výstava Wanderlust je o touze cestovat a ztratit se

foto: pořadatel akce

V galerii Dunaj v Bratislavě se ve středu 3. prosince 2014 otevřela první výstava mladého umělce Franze Milece s názvem „Wanderlust“. Její jméno odkazuje k touze cestovat, nebýt chvíli dobyvatelem, ztratit se.
 
V pořadí sedmnáctá výstava galerie, která se již od svého založení zaměřuje na současnou slovenskou scénu, představuje díla Franze Milece, jež vznikla za poslední rok. Pojí je jedno: umělec v nich uvažuje, proč se snažíme zapamatovat si jedinečné momenty pomocí jejich reprodukce. Milec ve vystavených pracích používá nejrůznějších audiovizuálních prostředků – můžeme jmenovat například fotografii, videoart nebo diapozitivy – tato média však ve všech případech deformuje a dekonstruuje.
 
Hlavní ideou děl Franze Milece totiž není jejich formální výklad, ale vtáhnutí diváka do zážitku z díla. Díky sériovosti, sekvenčnosti a rozbití prostoru mají vystavená díla až meditativní charakter, skrz který se Milecovy uměle vytvořené nebo autentické vzpomínky napojují na ty divákovy.
 
Všechna díla jsou na výstavě představena v premiéře krom projekce „I Couldn’t Help But Wonder“, jež byla už letos na podzim vybrána do pásma experimentálních snímků na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě a poté i do zvláštního programu Centra současného umění DOX v Praze. Video můžete zhlédnout zde.
 
Výstava „Franz Milec: Wanderlust“ je otevřena až do 23. prosince 2014 v galerii Dunaj, Nedbalova 3, Bratislava, www.galeriadunaj.sk
 
Info a událost na Facebooku zde. // Fotografie z vernisáže tady


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.