Share |

Soutěžní festival Horká Jehla v pražském klubu Rock Café

25. května 2013 proběhne v pražském klubu Rock Café první ročník soutěžního divadelního festivalu HORKÁ JEHLA.

Festival organizuje Umělecká skupina UMSKUP, která tímto vyzývá diváky a zájemce o divadelní improvizaci. 

„Z několika desítek divadelních souborů jsme vybrali ty nejlepší, kteří se představí v rámci slavnostního galavečera!“, říká producent festivalu Martin Svoboda. „Festival je primárně určen mladým, studentským souborům, přihlásit se však mohl každý. Není ani potřeba, aby spolu tým pravidelně fungoval, mohl se dát dohromady přímo pro účely festivalu – možná tak podnítíme vznik něčeho zajímavého. Účast není omezena žánrem, věkem ani množstvím členů v souboru.“

Účastnící festivalu si 25. května v pravé poledne vylosují postavu, prostředí a název své budoucí inscenace. Na její nazkoušení budou mít pouhých 8 hodin. Poté své, horkou jehlou spíchnuté, inscenace odpremiérují před publikem na slavnostním galavečeru, na jehož závěru sami diváci rozhodnou o vítězi, který získá ocenění Horká jehla 2013. Úsudek diváků se však bude snažit zvrátit odborná porota, která se bude účastnit celého průběhu festivalu.

„Myslím, že váhající diváky by mohlo zaujmout, že název své inscenace si soutěžní týmy vylosují z titulků denního tisku, prostředí a postavy si budou losovat z databází, z nichž první vytvoří diváci na internetu a druhou dají společně dohromady účinkující soubory. „Představte si, že si vylosujete název inscenace V šachtě byl nalezen lidský plod, příběh se musí odehrávat na Vojenské základně v KLDR a v musí v něm vystupovat Dalajláma. Takové představení zkrátka chceme vidět!“, říká Janek Lesák, režisér festivalu.

Projekt je podpořen z programu Think Big, který realizuje Nadace O2 ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti.

http://horkajehla.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.