Share |

Aktualizováno: Cenu Apollo má Boris Carloff

Cenu Apollo, která byla letos udělována podruhé v historii, získal hudebník a producent Boris Carloff za album The Escapist - podle našich informací je velká naděje, že vyjde i na zahraničním labelu, protože originalita Carloffova zvuku nachází ohlas i v cizině.
Nominování byli Boris Carloff, Lenka Dusilová, Charlie Straight, Květy, The Prostitutes, Umakart a Zrní. 
Ceny se předávaly 6.2. 2013 večer v klubu SaSaZu, večer moderoval James Cole. Cenu předal letošnímu vítězi Bonus, který cenu Apollo získal loni.
 
Původní tisková zpráva:
Slavnostní večer, z nějž si jeden ze sedmi nominovaných hudebníků za své album odnese částku 60 000 Kč od OSA a sošku Apollo od výtvarníka Maxima Velčovského, se uskuteční ve středu 6. února 2013 v pražském klubu SaSaZu. Široká odborná porota cen Apollo, kterou tvoří na osm desítek hudebních kritiků, publicistů a dramaturgů napříč českou mediální scénou, nominovalo na jedinou hlavní cenu i letos sedm alb. Ta vyšla v rozmezí od začátku listopadu 2011 do konce listopadu 2012. Jejich autory jsou BORIS CARLOFF, LENKA DUSILOVÁ, CHARLIE STRAIGHT, KVĚTY, THE PROSTITUTES, UMAKART a ZRNÍ. Konečného vítěze ceny Apollo 2012 vybere přímo v den samotného předávání desetičlenná úzká porota odborníků, jejíž seznam vzešel rovněž z hlasování široké poroty.
Průvodcem udílení ceny Apollo 2012 se k radosti pořadatelů ujme mistr slova, rapper James Cole. Samotnou cenu pak vítězi předá hudebník Martin Hůla alias Bonus, jenž se vloni stal jejím prvním laureátem.

Jádro samotného slavnostního večera budou tvořit živá vystoupení všech nominovaných hudebníků, kteří představí po dvou písních ze svých alb. Celý slavnostní večer bude živě přenášen zpravodajským portálem iDnes.cz.
Jednou z inovací druhého ročníku ceny Apollo bude vyhlášení interpreta, jehož si na stránkách hudebního festivalu Rock For People pro letošní ročník festivalu z nominovaných hudebníků vybrali sami jeho návštěvníci.  Michal Thomes, ředitel Rock for People, k tomu řekl: "Velmi oceňujeme kvalifikovaný výběr poroty cen Apollo. Každý z finalistů reprezentuje odlišnou tvář současné české hudební scény. Nemyslím, že v případě Rock for People skončíme u výběru jen jednoho z
finalistů. Ostatně většina kritiky poctěných kapel a interpretů u nás už v minulosti odehrála výborné sety."

Po skončení slavnostního večera bude v sále následovat afterparty, na níž se v premiérové audiovizuální performance představí DJ Friky Flink & Mark Freetchy se svým skvělým "VideoScratchLiveDrums" setem. VIP party pro hudebníky, porotce a další hosty z hudební sféry v SaSaZu lounge, jíž bude večer pokračovat, si vezme pod patronát DJ Mardoša z Tata Bojs.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.