Share |

Megaton Fashion show 2012 se blíží

Megaton fashion show plakát

 
Od 15. ledna do 5. února 2013 proběhne hlasování do čtvrtého ročníku soutěže o nejlepší český hudební design. Na facebookové stránce občanského sdružení Megaton Production budete moci rozhodnout, který booklet, plakát a návrh propagačních předmětů interpretů rozličných hudebních žánrů se v loňském roce nejvíce povedly.
Ve čtvrtek 7. února pak v Paláci Akropolis proběhne Megaton Fashion Show 2012 – večírek, na kterém budou vítězným grafikům předány ceny ve tvaru bombičky, vytvořené Josefem Špetlákem, vítězem Red Bull Art of Can 2011. Přihlášení interpreti a interpretky předvedou svá kapelová trička při tradiční módní přehlídce. Letos svou kočičí chůzí ohromí The Prostitutes, The Prague Conspiracy, Status Praesents, Dirty Blondes a řada dalších.
Stejně jako vloni se k Megaton Fashion Show váže dražba originálních hudebních nástrojů. V termínu od 28.1. do 3.2. tak budete mít možnost získat činely, které k obrazu svému upravil absolvent VŠUP Lukáš Rais, jehož kovové plastiky zdobí například Administrativní centum City West v pražských Stodůlkách nebo náměstí v Českých Budějovicích. Dále kytary, pomalované kapelami Cartonnage a J.A.R., tatérkou Terezou Pet či komikem Lukášem Pavláskem. Tyto osobnosti jsou s akcí propojeny hlouběji – Lukáš Pavlásek bude slavnostní večer v Paláci Akropolis moderovat, Cartonnage živě vystoupí, booklet sólového alba Oty Klempíře z J.A.R. soutěží o cenu za nejlepší návrh a Tereza Pet je podepsaná coby autorka pod soutěžními návrhy kapely Pipes and Pints. Na akci dále vystoupí zpěvačka Katarina Landlová, finalistka soutěže Česko Slovensko má talent a svou show předvede Dominik Nekolný, pětinásobný mistr České republiky a mistr Severní Ameriky v BMX.
Návrhy, které budou ve veřejném hlasování oceněné v kategoriích booklet, plakát a merch, si budete moci prohlédnout na facebooku občanského sdružení Megaton Production a po celý únor ve foyer Paláce Akropolis a v jeho virtuální AGalerii.
Megaton Fashion Show 2012 je čtvrtý ročník akce, která jako jediná v České republice upozorňuje na výtvarnou stránku hudebního průmyslu a prezentuje průřez současnou tvorbou bez ohledu na hudební žánr. To celé formou charitativní akce – Megaton Production, os. již tradičně věnuje výtěžek Nadaci Terezy Maxové dětem.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.