Share |

Vyhlášení druhého ročníku Hudebních cen Vinyla proběhne v únoru na Flédě

obal

Slavnostní vyhlášení II. ročníku hudebních cen Vinyla proběhne 21. února od 19:00 hod. v brněnském klubu Fléda. Večer bude opět pojatý jako komponovaný hudební večer, na kterém postupně vystoupí Federsel & Mäkelä, Papalescu, Vložte Kočku, Zrní a Illex Asside. Součástí večera bude i křest limitované edice vinylu, obsahující vždy jednu skladbu od každého z nominovaných.

„Dramaturgii jsme se snažili postavit v duchu cen Vinyla, tedy bez jakýchkoli žánrových omezení – což se nám snad povedlo a diváci se mají na co těšit. Celý večer bude opět přístupný široké veřejnosti a za vstřícnou cenu. Kapely se budou střídat na dvou scénách a každá odehraje plnohodnotný koncert,“ říká za koordinátory ceny Pavel Uretšlégr.

I letos vychází výroční vinyl v limitované edici v počtu 100 kusů, který obsahuje po jednom tracku od všech nominovaných (tedy z kategorií Deska roku a Objev roku). „Autory obalu desky jsou výtvarníci David Böhm a Jiří Franta, za což jim patří náš velký dík. Vinyl zároveň poslouží jako artefakt pro vítěze – tyto kusy David Böhm a Jiří Franta autorsky dotvoří,“ upřesňuje za koordinátory ceny Tomáš Grombíř. Vinyl vychází hlavně díky společnosti GZ Digital Media, a.s., která se stala partnerem ceny a vinyl vyrobila. Autorkou grafické úpravy obalu vinylu je pak brněnská umělkyně Pavla Kačírková. (Obrázek obalu desky naleznete v příloze.)

Samotné slavnostní vyhlášení bude situováno zhruba doprostřed komponovaného večera. Půjde o cca 30 minutový blok, jímž provedou moderátoři Radia Wave – Veronika Ruppert a Tomáš Turek.

Letošní novinkou jsou Pražské ozvěny Vinyly, které proběhnou 5. března ve velkém sále NODu. Program zahájí diskuze hudebních publicistů nad stavem a vývojem české scény v roce 2012. Následovat budou tři živé koncerty kapel nominovaných v letošním ročníku Vinyly. Přesný program bude brzy oznámen.

Základní cena vstupenky na slavnostní večer na Flédě činí v předprodeji 180,- Kč, pro studenty pak 150,- Kč. Vstupenky jsou k dostání v obvyklých brněnských předprodejích – Dům pánů z Lipé (Nám. Svobody 2, Brno), Fléda – Báreček (Štefánikova 24, Brno), Indies (Poštovská 2, Brno), nebo také přes smsticket (www.smsticket.cz). Více: http://www.facebook.com/events/122173751285729/

O Vinyle

Hudební cenu Vinyla iniciovalo a produkčně zajišťuje občanské sdružení Goliart, zastoupené Pavlem Uretšlégrem a Tomášem Grombířem. Na konceptu ceny spolupracuje Rada ceny Vinyla ve složení Jana Kačurová (Full Moon), Antonín Kocábek (Týden), Karel Veselý (aktualne.cz), Petr Ferenc (His Voice). O vítězích letos rozhoduje 24členná porota aktivních publicistů.

V prvním ročníku Vinyly byly oceněny v jednotlivých kategoriích skupina B4 za album Didaktik Nation Legendary Rock (Deska roku), Fiordmoss (Objev roku) a festival Creepy Teepee (Počin roku).

Nominace II. ročníku hudebních cen Vinyla

(nominovaní jsou řazeni abecedně)

Deska roku

DVA – Botanicula (Minority records)

Květy – Bílé včely (Indies Scope records)

Please The Trees - A Forest Affair (Starcastic records)

Zrní – Soundtrack ke konci světa (Zrní / APPLAUSE booking)

Objev roku

Kyklos Galaktikos

Planety

The Pololániks

Počin roku

Babel Prague

Úspěch soundtracku Botanicula od skupiny DVA

Vydavatelské aktivity Polí5


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.