Share |

Deladeso a jeho pokřivenej pastelovej 8bitovej svět

Illustation: Deladeso

Deladeso je můj perexovej pomníček. Vic jak rok trvalo, než jsem se dokopal k tomu, napsat něco k překladu rozhovoru, kterej už na Proti šedi vyšel v anglický mutaci. 

To je alarmující, haha. Ale opakování je příkrá macecha moudrosti a resty se mají plnit hlavně (tři měsíce) po Vánocích. Takže - Deladeso je můj  vlastní internetovej fenomén. Dlouhou dobu jsem sledoval jeho rozpínání a budování nějakýho opravněnýho fame, nez jsem se osmělil ho oslovit. Dvakrát pro mě dělal něco na zakázku, mám doma pár jeho  signovanejch originálů a v momentě, kdy jsem začal častějc a častějc zaznamenávat, že se jeho vtipnej a originální grafickej styl snaží napodobovat čím dál tím víc lidí,  došlo mi, že je ten správnej okamžik ho představit i vám. I s drobným zpožděním, hehe. 
 
Jakej je příběh Deladesa?
Hrál jsem jako DJ a produkoval pod jménem Desolate, což znamená vykořeněnej. Jsem Hispánec, tak jsem před to přihodil "Dela", což znamená "před."
Hrozně mě bavila osmibitová chiptune hudba a dělal jsem si vlastní covery a videa. No a DJing začal bejt hrozně přetechnizovanej a nelíbilo se mi, jak je čím dál tim víc trendy. Tak jsem rychle vyskočil pryč a schovávám se před světem a kreslím všechny možný blbosti, co mě napadnou.
 
Jak sis vyvinul svůj styl kresby? Prznil jsi fotky lidí i předtím?
Když děláš grafickej design, tak v podstatě vycházíš z fotek. Býval jsem frustrovanej, tak jsem vždycky jen ze srandy přeplácl fotku nějakou kresbičkou.
Mám hrozně rád George Romera a taky všechno o zombiích. Začal jsem si hrát s typografií a vyrábět různý umatlaný a zamazaný slova. A na Tumblru je tolik fotek, který tam věší milióny náhodnejch lidí z celýho světa, takže je těžký se tím neinspirovat. Dělám věci hlavně v pastelovejch barvách, protože se mi na to dobře kouká.
 
Jak obrázky překresluješ?
Někdy ručně, většinou ve photoshopu/illustratoru. Nesnášim vysvětlování, jak to dělám, lidi se mě na to pořád ptaj na Instagramu a na Tumblru. Jestli se chceš něco naučit, tak se to nauč, lidi by pořád chtěli, aby jim někdo jenom řekl, jak se to dělá. Beru samozřejmě v potaz, že většina lidí co se ptá, jsou mladý a pořád se učej, takže jim většinou prostě jen odpovím. Nejsem svině, takže bych se k lidem neměl chovat svinsky.
 
Začínáš teď být dost na roztrhání, slyšel jsem, že se po tobě začaly ptát všechny ty slavný časopisy…?
No, myslim, že jenom dělám to, co dělám. Je to bomba a pořád jsem na mizině. Hahaha. Ne dělám si srandu,  jo je to super mít nějaký věci v časácích a dostat svoje jméno ven. Chci taky dělat víc spoluprací, a takhle se můžu potkat s víc umělcema.
Některý tvoji fanoušci ti posílali fotky s#putoface - jaký to je koukat se na takovou kombinaci? Jseš pyšnej, že lidi inspiruješ k tomu si dál hrát?
Je to bomba! Miluju, když se lidi vyjadřujou a dělaj něco dál, pak to totiž chtěj další a další lidi. Nejsem značka oblečení, všecho je dělaný na objednávku. Pro mě jsou to jen trička kapel!
 
Jaký jsou tvoji oblíbení umělci, filmaři, hudebníci...?
Chuck Close je fakt super americkej umělec/Roy Lichtenstein/Francis Bacon byl taky super temnej. Giorgio Moroder!!! Grimes, Neon Indian, The Zombies, Child Pornography. Wuentin Dupieux je pro mě hrozně inspirativní filmař a muzikant. A ve filmech to taky zabíjej Tarantino, Scorsese a Nicolas Winding Refn.
 
Tvoje nejoblíbenější práce je…?
Dělal jsem před pár lety něco pro Chucka Closea a dal jsem online jenom 5 tisků, protože vlastně nechci, aby je kdokoliv měl. Super limitovaná edice!
 
Co děláš, když nekreslíš a neskejtuješ?
Chilluju se svojí láskou (Naorev). Koukám na filmy a ochutnávám piva.
 
Drogy, pití, kouření - ano nebo ne?
Jistěže.
 
V poslední době si byl dost aktivní na Instagramu. Myslíš, že je to pro současnou společnost a kulturu důležitý médium? 
Instragram a všechno jemu podobný jsou skvělý a úžasný nástroje, který nám byly svěřeny k volnýmu užívání!! Tak je používejte!
 
Chceš se stát umělcem na plnej úvazek (a nebo už seš teď) a myslíš, že se svojí divnotvorbě budeš věnovat třeba ještě za deset let?
Přijde mi dost divný, když se lidi označujou za umělce. Rád kreslim, ale to je vážně ta jediná věc, co mě baví. Rád bych ale po sobě zanechal na světě nějakou stopu.
 
Co když všechny ty oslizlý tváře ožijou a přijdou tě strašit?
Jo ať přijdou! Já moc nemyslim dopředu.
 
Něco, co by chtěl dodat?
Moc díky všem za podporu!!! A nezapomeňte, že to trapný se vždycky nakonec samo odcedí!
 
deladeso.com
desolateputoface.tumblr.com
www.facebook.com/DigitalDeathandGrime
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.