Share |

Restaurace Leporelo+: Retro v kuchyni

foto: Leporelo+

Leporelo+ a Novoretro.net Vás společně zvou na jedinečný gastronomický zážitek do restaurantu LEPROELO+ v Domě umění města Brna. Od pondělí 19. do 25. března s nadsázkou a humorem zavedeme chuťové buňky našich hostů do nedávné minulosti, kdy se na banány stály dlouhé fronty a kaviár byl k dostání pouze v Tuzexu. Návštěvníky restaurantu budeme bavit prostřednictvím speciálně sestaveného jídelního lístku i interiérem, který tematicky doladí partner akce, dodavatel retro objektů Novoretro.net.

Lákavou nabídku v první, druhé i třetí cenové skupině sestavil šéfkuchař restaurantu Milan Dvořáček, inspirovaný jídelními lístky z dob socialismu, které současné gastronomy spíše rozesmívají. „Pro retro v kuchyni, jako je například předkrm v podobě salámu Godhaj s octem a cibulí, jsme se rozhodli, protože jsme si chtěli připomenout, jak nám podobně sestavený jídelníček kdysi připadal samozřejmý a hlavně kam až se v našich očích gastronomie za posledních 20 let posunula. Proto budeme samozřejmě všechny pokrmy připravovat ze současných kvalitních surovin. Naše obsluha bude mimo jiné vybavena krajkovými zástěrkami a jídelní lístky jsme se rozhodli psát výhradně na psacím stroji, “ dodává šéf kuchyně, který se do dob 70. až 90. let hodlá stylizovat společně s personálem.

Nabídka na týden zvaný Retro v kuchyni obsahuje všechny obvyklé chody i nabídku pro děti. Tu mohou hosté prostudovat na stránkách restaurace, na facebooku i serveru Lunchtime.cz. Restaurace v tuto chvíli již přijímá rezervace.

O restaurantu Leporelo+
Restaurace Leporelo+ pod vedením Milana Dvořáčka je součástí konceptu spojení restaurantu, kavárny a designshopu. Svou polohou v centru Brna, v Domě umění tvoří jedinečný zážitek z kombinace umění a gastronomie. Cena pokrmů je navíc v úrovni, která milovníky kvalitní gastronomie jistě příjemně překvapí. Nachází se uprostřed městské zeleně - parku Koliště.

Kuchyň restaurace se zaměřuje na mezinárodní pokrmy, připravované zásadně z čerstvých surovin, což vysvětluje interaktivní koncept sdílení denní nabídky prostřednictvím personálu a médií. Aktuální menu, které se denně mění, je příznivcům restaurantu dostupné na webu a facebooku Leporelo+. Autorkou návrhu interiéru restaurantu je architektka Nicol Gale, která ve spolupráci s dalšími významnými umělci a Domem umění vytvořila prostor, který podepisuje kvalitním designem a moderním uměním.

www.leporeloplus.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.