Share |

Vánoční benefice Leporelo+ Café

Leporelo +

Od začátku prosince v kavárně Leporelo+ podáváme moučníky a dezerty s vánoční tématikou a výhradně podle oblíbených, domácích receptů oblíbených umělců, hudebníků i designérů. Mezi prvními je 18 kusů kokosových kuliček podle starého a také správně umaštěného receptu po babičce, který nám dodala zpěvačka Iva Bittová. Jejich zakoupením tak deseti korunami můžete i vy podpořit talentované děti z dětských domovů, sociálně slabých rodin nebo jinak znevýhodněných dětí.
Hned za nimi mohou hosté ochutnat domácí tvarohovou buchtu, jejichž návod nám dodaly performerky Čoko Voko. Na tomto principu bude šéfcukrář restaurantu Leporelo+ péct až do pátku 23. prosince. Akci svými recepty kromě Ivy Bittové a Čoko Voko dále podpořila spisovatelka a básnířka Sylva Laurová, umělecká skupina Rafani, designér studia Olgoj Chorchoj Daniel Gonzáles, skupina Sunshine a řada dalších, jejichž seznam se bude rozšiřovat až do Vánoc.
Celá akce má benefiční charakter a je připravená za účelem podpory nadace La Sophia jejíž zakladatelkou je Yvetta Blanarovičová. Občanské sdružení se prostřednictvím projektu Konzervatoř European Music College věnuje podpoře dětí z dětských domovů či sociálně slabých rodin, které projevují zájem rozvoj svého talentu a získání hudebního a uměleckého vzdělání.
Iva Bittová – autorka dnešního receptu
Iva Bittová je českou zpěvačkou, houslistkou a herečkou. Patří k nejvýraznějším osobnostem české alternativní hudební scény. Je sestrou zpěvačkyJe sestrou zpěvačky Idy Kelarové. Vystudovala hudebně dramatický obor na konzervatoři v Brnězpěv a houslovou hru. Vedle toho spolupracovala jako zpěvačka s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů. Od roku 1978 byla členkou Divadla na provázku (dnes Husa na provázku), kde na sebe upozornila rolí Eržiky ve hře Balada pro banditu. Od roku 1984 vystupovala jako zpěvačka a houslistka s vlastními písněmi na lidové texty, také se známou brněnskou formací Dunaj a později se Škampovým kvartetem. Ve spolupráci se skladatelem a bubeníkem Pavlem Fajtem dosáhla mnoha úspěchů na evropských scénách progresivní hudby. Rozsah jejích aktivit je pozoruhodný – v hudbě od vlastních interpretací lidových písní přes experimentální jazzrock až po houslové aplikace skladeb vážné hudby a operní zpěv. V roce 2004 účinkovala v newyorské Carnegie Hall v roli Elvíry v Mozartově opeře Don Giovanni. Na tuto spolupráci pak navázala několika koncerty s tamní formací Bang On A Can All Stars, které vyvrcholily vydáním alba Elida. Účastní se též nejrůznějších projektů performativního zaměření, programů pro děti, atd.
Na projektu dále spolupracují:
http://www.lasophia.cz/
http://www.bittova.com/
http://cokovoko.cz/
http://www.sylvalauerova.cz/
http://artlist.cz/?id=131
http://www.olgojchorchoj.cz/
http://www.protisedi.cz/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.