Share |

Přehlídky prvního Módění v Leporelo+ patřily brněnským návrhářkám

foto Ondřej Surý

 

17. června se v Leporelo+ uskutečnila oficiálně první fashion show s jednotným názvem Módění. Módění je program, který dává prostor oděvním designérům k prezentaci v prostorách brněnského centra umění a designu. 

 

Páteční večer zahájil slavnostní přípitek jihomoravského červeného z ručně foukaných sklenic limitované kolekce rEvolution designéra Martina Jakobsena. Ty se tímto gestem zároveň slavnostně uvedly na český trh. K přípitku se připojily autorky nové, ryze české značky Morrows Barbara Slezáková a Veronika Klímová, stejně jako zástupce projektu Maxidesign.cz Martin Galda. Technologii i myšlenku doprovázející vývoj produktu přiblížil jejich autor a s moderátorkou zároveň vyzval navíc další dvě osoby z publika. Ukázka autorské módní tvorby patřila návrhářce Daniele Peškové, studentce oděvního designu fakulty multimediálních komunikací ve Zlíně. Kolekce, která doposud nenese název, tvoří pět bílých kompletů inspirovaných barokem s liniemi současného oděvu. Lucie Dolore´s Daguerová alias Lola se dokonce sama ukázala s letní kolekcí šatů na způsob improvizované show, kterou vedly samotné modelky. V rámci přehlídky prezentovala i značka Morrows zcela první ochutnávku designových kabelek z plsti. Obě přehlídky oddělila drsná a křehká taneční choreografie z produkce brněnských Oorphane s názvem Holky v trojobale (bez přílohy) v režii Terezy Antonín Dvořákové. Po skončení přehlídek se afterparty ujalo duo dj´s klubově velmi známé formace Electronic Bitches. Poslední z odhadnutých stopadesáti hostů pak prostor Domu umění opouštěli kolem půlnoci. 

 

Cílem Módění je podpora umělců a studentů z oblasti oděvní tvorby, jejichž práci nelze v galerii s designem jinak zastoupit. Leporelo+ pořádá také další odborná setkání a workshopy, stejně jako pravidelné tvořivé akce pro děti. V programu Leporelo+ je v tuto chvíli zařazena také výstava oceněných prací mezinárodní soutěže Youngpackage za rok 2011, jejíž vernisáž je stanovena na začátek září.

 

Mediálními partnery Módění jsou portály Proti šedi, Dezzignpoint, magazín WORN a Rádio R. Připravované akce je možné sledovat také na   www.leporeloplus.cz v sekci akce.

Více fotek z přehlídek zde!

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.