Share |

Projekt Young Real Art podporuje charitu a má svého patrona

foto: PR

Za projektem YRA, spuštěným koncem letošního září, se skrývá online prodejní galerie s díly studentů a čerstvých absolventů vysokých uměleckých škol. Duší celého projektu je Jana Laštovka, mladá grafická designérka, koncipující svůj dlouhodobý záměr, vytvořit otevřenou platformu pro střetávání se mladých výtvarníků s širokou laickou veřejností. Cílem je kultivovatpovědomí veřejnosti o současném umění a návrat uměleckých děl do běžného reálného bytí, převěsit obrazy ze sterilních galerií do prostoru dennodenního života. Podat informaci o tom, že originální obrazy jsou dostupné každému, a ne jen výsadou elity, hrstky lidí, která se bezprostředně okolo umění pohybuje.Nosným mottem je„beoriginal _ buyoriginal“. Stoupající návštěvnost stránek i prodané obrazy jasně ukazují, že jde o něco, co na českém trhu opravdu chybělo.

Jana Laštovka je člověk s otevřeným flexibilnímvnímáníma velmi širokým záběrem aktivit,z čehož vychází i její mnohostranný projekt. Vše, čím se zabývá, vychází z širšího rámce úvah a zkušeností, které se snaží propojit a vytvářet užitečné návaznosti. Její vlastní dlouhodobá zkušenost s péčí o dnes šestadevadesátiletého dědečka, vyústila v záměr podpořit 5%, z každého prodaného obrazu,Nadaci Taťány Kuchařové – Krása pomoci, která podporuje projektypro seniory,jenžumožňují seniorům žít doma. Každý z kupujících tak kromě originálního díla získá navíc i dobrý pocit z prospěšného obdarování(aniž by se ovšem změnila původní cena obrazu).

„Young Real Art – online galerie s díly mladých umělců. Co k tomu dodat? Skvělý nápad. Dávat prostor mladým nadějným talentům, ukázat veřejnosti, že každý může mít originál, protože každý člověk je originál. A o to víc mě těší, že se zakladatelky projektu Young Real Art rozhodly podporovat moji Nadaci a projekty pro seniory. Galerii přeji mnoho úspěchů, ať se jejich portfolio umělců rozrůstá a stejně mnoho spokojených zákazníků, kteří chtějí být originální,“ říká k projektu patronka a zakladatelka Nadace Taťána Kuchařová, známá topmodelka a držitelka titulu Miss World,

U zrodu projektu stál známý český konceptuální umělec a pedagog Jiří Kovanda, který se nyní stává i patronem celého projektu, o kterém se vyjadřuje:

“Vzhledem ke svému zacílení se mi činnost Young Real Art jeví jako nanejvýš prospěšná. A to pro všechny zúčastněné. Spolupráce se studenty a čerstvými absolventy uměleckých škol jim skýtá nejen důležitou možnost vykročení ze školních ateliérů do běžného uměleckého provozu, ale hlavně pak mohou bezprostředně zakusit, jak trh s uměním může fungovat. A pro případné zájemce o umění se otevírá ‚dobrodružná‘ příležitost objevovat nové tváře a tak jim pomáhat a podporovat je při jejich prvních krocích mimo ‚bezpečí‘ školních zdí.“

Young Real Art také připravuje pro své příznivce a zákazníky pravidelně zajímavé akce, typu „týden poštovného zdarma“, slevy v případě nákupu více obrazů od jednoho umělce a podobně. Neustále rozšiřuje své portfolio o další umělce z vysokých výtvarných škol.V budoucnosti se mimo jiné uvažuje o zařazení zahraničních studentů (kromě již zahrnuté Slovenské republiky) a o rozšíření dosavadní působnosti.
 
Stránky projektu: www.youngrealart.com
Facebookové stránky: www.facebook.com/youngrealart
 
Young Real Art
Od konce září 2013 má každý milovník výtvarného umění z řad veřejnosti i sběratelů možnost jednoduše přes internet vybrat a objednat obraz online, prostřednictvím webových stránek www.youngrealart.com. Cílem projektu Young Real Art je zprostředkovat veřejnosti originální díla mladých umělcůz prestižních vysokých škol: AVU a VŠUP v Praze, UUD v Plzni, FaVU v Brně, a také z VŠVU v Bratislavě. Projekt se dlouhodobě snaží o návrat originálních obrazů z ateliérů zpět tam, kam patří - na zdi domácností. Tak jak to dříve bývalo běžné, ale bohužel postupem času tato tradice zcela vymizela. Originální  díla působí svou jedinečností a spontánně vytváří osobitou dominantu domova i jakéhokoliv jiného prostoru.Stávají se nejen předmětem obdivu a ozdobou domácností, kanceláří či reprezentativních prostor, zároveň se mohou stát dobrou investicí – jejich ceny se, při dobrém výběru během let zmnohonásobí.
 
Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci
Nadace Taťány Kuchařové - Krása pomoci se od svého založení v roce 2008 soustředí na podporu projektů pro seniory, které jsou vyhledávány zejména s ohledem na jejich kvalitu, regionální potřebnost, dlouhodobost a udržitelnost. Nadace podporuje prověřené projekty, které poskytují moderní sociální služby pro seniory, respektující jejich potřeby, zamezující jejich vyloučení ze společnosti a umožňující jim žít plnohodnotný život v přirozeném prostředí. Podporované projekty jsou zaměřeny na služby osobní asistence a pečovatelské služby, kvalitní aktivizační programy a dobrovolnictví v sociálních zařízeních pro seniory. Nadace je členem Asociace veřejně prospěšných organizací a Asociace nadací Fóra dárců, řídí se Principy etického chování vydaných Asociací nadací Fóra dárců. Je zapojena v projektech Fóra dárců – DMS a darujspravne.cz.
 
Jiří Kovanda – patron projektu
Jiří Kovanda patří dnes k nejznámějším českým konceptuálním umělcům. Od roku 1995 působí jako odborný asistent Malířské školy Vladimíra Skrepla na Akademii vývarných umění v Praze, od roku 2008 vede ateliér Performace na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Je reprezentován galeriemi Krobath Wimmer, Wien a gbagency, Paris. Vystavuje v Čechách a především v zahraničí (New York, Paříž, Berlín,…).


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.