Share |

Už dnes: Mimořádná akce v Galerii AVU!

Vernisáž instalace projektu spojujícího Londýn a Prahu

 

Addendum (On the Shortness of Life)

 

Galerie AVU, U Akademie 4, Praha 7, Prague, 170 22

Vernisáž: 15. října, 19:00 – 21:00

Výstava potrvá v termínu: 16 – 31. října 2013, 10:00 – 18:00 Po - Pá, vstup volný

 

Vystavující: Louise Ashcroft, Marlene Haring, Richard Hards, Russell Hill, Vesta Kroese, Lina Lapelyte, Harry Lawson a Amelia Newton Whitelaw

 

Kurátoři: Anna Clifford a Miloslav Vorlíček

 

Addendum [On the Shortness of Life] je druhou instalací výstavního projektu mezi londýnskou Royal College of Art (RCA) a pražskou Akademií výtvarných umění v Praze (AVU).

První vystavení souboru prací proběhlo v londýnské Red Gallery letos v září, kde studenty RCA představily jejich site-specific intervence, nová díla a performance spolu s výběrem diplomových prací absolventů AVU. Profesor Michael Rittstein, vedoucí ateliéru Malby III, který kurátoroval českou část výstavy, přicestoval se sedmi absolventy AVU díla nainstalovat tak, aby vzájemně komunikovala s díly studentů několika oborů Fine Art and Curating Contemporary Art RCA.

 

Vzniklý dialog prací pokračuje v pražské Galerii AVU, pro kterou umělci RCA a kurátoři ze stejné školy připraví instalaci osobně a přímo na míru. Cílem tohoto experimentu je posílení komunikace mezi jednotlivými přístupy a umožnění individuálního působení děl vedoucí k rozšíření projektu.

 

 

Akademie výtvarných umění v Praze

Akademie výtvarných umění v Praze byla založena dekretem císaře Františka I. v roce 1799. V prvních letech nabízela studia malby a kresby, později přibyly další speciální obory jako grafika, sochařství, architektura, restaurátorské školy, až po novomediální a intermediální obory v současnosti. Akademie nabízí magisterské a doktorské stadium, udržuje průměrně 330 posluchačů, vede 18 ateliérů v čele s předními českými umělci a disponuje velkorysými historickými ateliérovými prostory. AVU intenzivně a soustředěně pečuje o rozvoj talentů svých i hostujících studentů.

www.avu.cz

 

Royal College of Art

The Royal College of Art patří mezi univerzity umění a designu se světově největším vlivem. Specializuje se na výuku a výzkum, nabízí stadium MA, MPhil a PhD napříč disciplinami výtvarného umění, užitého umění, designu, komunikace a humanitních věd. Studuje zde více jak 1300 magistrů a doktorandů, s nimiž pracují dvě stovky odborníků, včetně vědců a předních umělců a designerů, spolu s mnoha významnými hostujícími pedagogy a lektory, odborníky a poradci.

www.rca.ac.uk   

 

 

FB událost s dalšími informacemi: https://www.facebook.com/events/219193654914140/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.