Share |

Pražský hrad ožívá módou - odstartoval Prague Fashion Weekend

foto: pořadatel

Hradčanské náměstí a jeho okolí zaplní na čtyři dny přehlídky a doprovodný program, největší módní akce letošního roku – začíná Prague Fashion Weekend 2O12.

Prague Fashion Weekend odstartuje maraton 26 samostatných přehlídek českých návrhářů, zahraničních hostů a luxusních značek. Prague Fashion Weekend představí kromě již zavedených českých návrhářů, jako jsou Jakub Polanka, Taťána Kovaříková, Hana Stocklassová, Eva Brzáková, Kateřina Geislerová, Hana Havelková nebo Petra Balvínová i řadu vycházejících hvězd českého módního nebe: Ivanu Kaňovskou, Mirku Talavaškovou, značku LaFormela a další. Prostor dostanou i studující návrháři, v rámci soutěže START-UP představí své kolekce jedenáct finalistů. Luxusní značky zastoupí Simple Carollinum Concept Store, Fendi, Cavalli a La Perla. Kromě přehlídek v profesionálním prostředí fashion stanu nabídne i široký doprovodný program zahrnující kromě fashion talks i FASHION SHOWROOM, prodejní galerii českých a slovenských designérů.

Jako speciální host z Mercedes-Benz Berlin Fashion Week přijíždí talentovaný návrhář Marcel Ostertag.  Jeho poslední kolekce tam naprosto uchvátila diváky, takže je rozhodně na co se těšit. Marcela a jeho tvorbu organizátoři představí v rámci společné přehlídky se  Zofií Angelic, výtvarnicí
a šperkařkou žijící rovněž v Berlině.

Na Prague Fashion Weekendu nebudou chybět ani známé tváře – Simona Krainová v roli ambasadorky projektu, na mole pak například topmodelka Jana Knauerová nebo Šimon Kotyk, oblíbená tvář značky Dior. Šimon Kotyk se pravidelně účastní světových fashion weeků v Miláně, Paříži i Londýně. Představovat nemusíme ani Českou Miss Taťánu Kuchařovou, která v neděli podpoří přehlídku značky s.Oliver.

V rámci doprovodného programu se představí další vzácný host, pan Giorgio Ballerini, obchodní ředitel firmy ISA SPA, která je mj. spolumajitelem Fendi Silk. ISA SPA již více jak 17 let vyrábí textil accessories pro Louis Vuitton a dále spolupracuje se značkami Chanel, Dior, Roberto Cavalli, Gucci, Marc Jacobs, Giorgio Armani, Kenzo.

O víkendu otevře brány Salmovského paláce FASHION SHOWROOM. Od 13 do 20 hodin v něm návštěvníci naleznou výjimečné kousky české a slovenské módy, budou mít možnost popovídat si osobně s některými designéry, navštívit výstavu fotografií Jana Grombiříka nebo relaxovat při sledování krátkých fashion filmů Tři karty Zuzany Kubíčkové, Anatomie života MAUDhomme a Directions Zofie Angelic a Daniela Pietruchy.

Vstupenky na jednotlivé módní přehlídky jsou stále v předprodeji v síti ticketstream.cz za cenu od 150 do 250 Kč.

Základní fakta o Prague Fashion Weekend 2012

Termín konání: 12. – 16. 9. 2012
Lokalita přehlídky: fashion stan na Hradčanském náměstí
Fashion talks: Rocco Forte Augustine hotel a fashion stan
FASHION SHOWROOM: Salmovský palác

http://www.fashionweekend.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.