Share |

Designblok - Prague Design and Fashion Week

repro k akci

14. ročník Designbloku startuje s novým podtitulem Prague Design and Fashion Week. Od 1. do 7. října budou mít diváci v Praze možnost vidět prezentaci předních českých a zahraničních výrobců designu, výstavy předních českých a zahraničních designérů, expozice módy a v neposlední řadě přehlídky českých i zahraničních módních tvůrců.

Designblok obsadí svými výstavními prostory především staré paláce v centru Prahy. Výrobci a obchody s interiérovým designem obsadí hlavní superstudio Kafkův dům na Kafkově náměstí na Starém Městě. Hned dvě stě metrů dále se v Husově ulici otevře další superstudio Clam Gallasův palác, které bude zaměřeno na téma luxus, které se kurátoři Designbloku Jana Zielinski a Jiří Macek rozhodli prozkoumat také v hlavní výstavě letošního Designbloku, která ponese název Klenotnice a bude umístěna taktéž v Clam-Gallasově paláci.

Novinkou bude otevření takzvaného Openstudia, které bude umístěno v prostorách Šporkovského paláce v Hybernské ulici, kam se Designblok po roce vrací, a které ponese podtitul laboratoř designu. Openstudio bude věnováno výstavám jednotlivých designérů, designérských studií, školních ateliérů, módních návrhářů, autorů šperků a inovativním projektům, které se zabývají budoucností a rozvojem oboru.

Součástí Designbloku bude i tentokrát Designblok Fashion Week, který také obsadí prostory v centru Prahy, a sice v kostele Svatého Šimona a Judy v Dušní ulici.

Kromě uvedených prostor Superstudií, Openstudia a Designblok Fashion Weeku budou probíhat prezentace, koktejly a přednášky po celém městě, především však v tradičních zónách Designbloku na Starém a Novém Městě, Holešovicích a Karlíně, kde je nejvíce showroomů, galerií a studií, účastnících se Designbloku.

Významnou součástí letošního ročníku Designbloku bude Italian Design Week, který pořádá Česko-italská obchodní komora pod záštitou Velvyslance Itálie pana Pasquale d´Avino. Italian Design Week se konal poprvé v loňském roce a letos se poprvé připojuje k Designbloku. Italské prezentace interiérových firem zaplní celé druhé patro Superstudia Kafkův dům, vystavovat ale budou i další firmy mimo Superstudio a součástí bude i italská móda.

Letos po osmé vyjde průvodce po designu a stylu v Praze Design Guide 2012/2013. Publikace nabízí výběr těch nejzajímavějších novinek interiérového designu a představuje ty nejstylovější obchody s designem a módou a samozřejmě i tipy na hotely, kavárny a restaurace.

Další novinkou letošního Designbloku bude udělení Designblok Talent Cards pro vybrané mladé studenty a čerstvé absolventy, kteří dostanou zdarma výstavní prostor a v případě módních návrhářů i módní přehlídku zdarma.

V porotě, která vybírala mladé talenty z oblasti designu byly takové osobnosti jako Eva Jiřičná, Jiří Pelcl, Michal Froněk /Olgoj Chorchoj, Eva Eisler, David Řezníček, Jakub Berdych a Jiří Macek.
V porotě, která vybírala mladé talenty z oblasti módy zasedli Liběna Rochová, Klára Nademlýnská, Aňa Geislerová, Daniela Peštová, Lenka Vejválková, Andrea Běhounková, Jan Králíček, Saša Jány a Jana Zielinski.

Výstava Designblok Talent Cards bude probíhat ve Šporkovském paláci a vystavovat zde budou:
Produktové studio Tobyšlo Jana Volhejna a Karla Matějky, studentů Vysoké školy uměleckoprůmyslové, designérka šperků Janja Prokič, studentka ateliéru K.O.V. VŠUP, studio CUTULUM Elišky Kuchtové, která představí kolekci bot. Módní přehlídku zdarma potom získá Karolína Juříková, která na mole v kostele Sv. Šimona a Judy představí svou bakalářskou práci na VŠUP u Liběny Rochové, svou diplomovou práci u profesora Ťapťucha na VŠUP představí Tereza Ujevičová a poslední rovněž z VŠUP, kdo se představí na mole v kostele Svatého Šimona a Judy, bude Monika Krobová. Mimořádnou šanci, kterou mu udělil jako ELLE Talent Card časopis ELLE, dostal mladý slovenský módní návrhář Miroslav Sabo, který se představí taktéž formou módní přehlídky. Všichni módní návrháři budou zastoupeni i ve výstavě Designblok Talent Cards ve Šporkovském paláci.
 
Designblok
Prague Design and Fashion Week
1.-7-října 2012

www.designblok.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.