Share |

Ode dneška se kosmetika netestuje na zvířatech, bude oslavný happening

Aktivisti s peticí za zákaz testování na zvířatech / foto Lush

Ode dneška všechny evropské kosmetické značky nesmějí testovat své produkty (při výrobní fázi) na zvířatech a v EU je také zakázán oficiální prodej testované zahraniční kosmetiky.
Ve 13 hodin bude v Palladiu vobchodě eko-kosmetické značky Lush malý hyppening k oslavě této novinky - Lush se o netestování zasazoval už mnoho let a novinku proto velmi vítá.
Na základě čtenářských reakcí doplňujeme další informace:
-  Zákaz testování finálních kosmetických výrobků platí v EU už od roku 2004. Hotové kosmetické prostředky se mimochodem v ČR na zvířatech netestují více jak 40 let. Více uvádí odbornice na slovo vzatá, doktorka Jírová, v našem loňském rozhovoru.
- "V březnu 2009 podle sedmého dodatku Směrnice o kosmetice nabyl účinnosti zákaz testování kosmetických výrobků a složek na zvířatech a také zákaz dovozu a prodeje kosmetiky a jejích složek, které byly na zvířatech testovány mimo země EU. Druhá část tohoto zákazu ovšem dosud obsahovala výjimky pro tři typy testů, které mohly probíhat na zvířatech. Dnes se zákaz rozšíří a začne platit bez výjimek," uvedl server econnect.
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.