Share |

Soucitne.cz: Portál nejen pro vegetariány

ilustrační foto Adam Fuchs

Potkali jsme nové stránky nejen pro vegetariány.
Jmenují se Soucitně a vypadají zajímavě, proto jsme se zeptali jejich autorky Terezy Vandrovcové, oč jde. Takhle nám svůj projekt představila:
"Portál Soucitne.cz jsme spustili v listopadu 2011. Dříve jsem provozovala stránky pro začínající vegetariányhttp://www.bezmasa.kvalitne.cz , jejichž cílem bylo zejména co nejvíce ulehčit lidem rozhodnutí pro vegetariánství, pomoct s nakupováním, s argumentací atd, jelikož sama, když jsem začínala v roce 2002 s vegetariánství jsem si připadala bezmocná a chyběly mi potřebné informace (využívala jsem portál vegetarian.cz, ale spousta věcí mi tam scházela). Poté, co jsem přešla na veganství jsem dostala nápad udělat stránky nové, které by obsahovaly všechny recepty, které již byly publikovány na bezmasa, nicméně ve veganské variantě. Opět je cílem lidem zpříjemnit a zjiednodušit rozhodnutí pro životní styl bez zabíjení zvířat a to jak recepty, informacemi, recenzemi restaurací, vzájemným propojením na fóru, návštěvní knize a na facebooku, ale také pobavit, informovat o novinkách ve světě veganství, přinášet zajímavé etologické poznatky ze světa zvířat, jejichž inteligence a míra vnímání sebe sama i světa nás nepřestává překvapovat a brzy spustíme i e-shop, ve kterém bude možné zakopuit suroviny používané v receptech a další užitečné věci jako oblečení, knihy nebo kuchyňské nástroje. Rovněž budeme informovat o demonstracích týkající se ochrany zvířat, společných veganských večeřích, konferencích, benefičních koncertech a dalších zajímavých událostech.

Tento životní styl se nyní snažím propagovat i v soutěži časopisu Reflex "gastronauti" - http://www.veganfest.cz/veganska-gastronautka.

Portál soucitně naplňuji obsahem a kolega David Borůvka zase pečuje o technickou stránku projektu."

http://soucitne.cz
http://vandrovcova.cz 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.