Share |

Obrazem: PolaroidLove workshop

foto: PolaroidLove

PolaroidLove pořádali workshop. O tom, jak vše probíhalo, nám řekli toto:

Poslední týdny jsme si připadali jak ti nejvytíženější top manažeři: celé dny jsme lítali po Praze, zařizovali a zařizovali, vstávali ještě za tmy (teda.. alespoň Tomáš), měli jednu schůzku za druhou. To všechno kvůli jednomu sobotnímu odpoledni!

Nakonec to ale stálo za to. Před jednou hodinou se začali do stylové zasedačky v Creative Gate scházet účastníci a v jednu už jsme s jistotou věděli, že tam nebudeme sami. Jak jste mohli vidět v minulém příspěvku, program byl docela obsáhlý, proto jsme rychle odkoktali úvodní přednášku a co nejrychleji se vrhli na hlavní část workshopu - focení.

Tady je na místě poděkovat všem partnerům, kteří nám pomohli a bez kterých bychom to určitě nezvládli. Světla nám zapůjčila firma FOMEI, modelky nám "zapůjčil" 2W Atelier, oblékla je ODIVI a FRESHLABELS, retro zátiší pak dodali kluci z NANOVO. Během focení si mohli všichni odzkoušet nejenom jak pracovat se všemi možnými Polaroidy, ale také zjistit jak nasvítit scénu a komunikovat s modelkou. My jsme mezitím poletovali okolo a vysvětlovali. Focení jsme si přesto užili a vznikla během něj opravdu hromada skvělých fotek.

Skvělou příležitostí bylo vyzkoušet si focení s profesionální Mamiyou a polaroidovými zády na peel-apart filmy. Za to děkujeme Bennovi, který ji přinesl a obsluhoval.

Po vyčerpání veškerého instantního materiálu došla řada na Ondru Janů a jeho kolodiový proces. Během svojí hodinky stihnul nejen vyfotit několik fotek a skvěle popsat tuto prastarou techniku, ale i názorně předvést, že to skutečně není jednoduchý ;-)

Po "svačinové pauze" došlo na Tomášovo přenesení Impossible snímků na papír. Tato školní hodinka v lavicích proběhla uplně hladce a jak se můžete přesvědčit na Facebooku, všem se přenos parádně povedl. Podobně pokračovala Bennova úprava negativu z FujiFilmu FP-100C a třešničkou na dortu pak byl přenos dvacet let prošlého Polaroidového filmu, který ukázal pan Jindra z ateliéru fotografie UTB ve Zlíně.

Závěr? Z workshopu jsme si odnesli prochozené boty, zpocená trička a vzhledem k neustávajícímu stěhování techniky možná i nějaký ten sval. K tomu ale ještě pořádnou hromadu povedených fotek a docela dobrý pocit - rozhodně to bylo skvěle strávené odpoledne a parádně jsme si ho užili!

Doufáme, že workshop přinesl to, proč jsme ho vlastně dělali - že jsme vám pomohli ukázat, jak se s Polaroidem dá pracovat, jak s ním udělat zajímavé snímky, ale také připravit příležitost užít si focení s profi technikou, modelkami a mezi lidmi, které spojuje láska k této technice.

I když na sobě doteď cítíme následky nekonečných příprav, máme z workshopu docela fajn pocit a jsme rozhodnuti - určitě nebyl poslední.
 
Více fotek najdete zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.