Share |

Chcete na polaroidový workshop? Víme, kdy bude!

foto Pořadatel akce

V PolaroidLove pro vás přichystali první Polaroidový workshop! Nadšenců pro instantní fotografii je už v České republice celá řada. Přesto, že většina z nich vlastní jednoduché kompaktní Polaroidy typu 600, není zacházení s touto technologií úplně jednoduchou záležitostí. Mohou za to nedokonalosti fotomateriálu, jeho citlivost na různé vnější vlivy, ale také množství netušených možností, jež Polaroid nabízí.

Proto jsme se rozhodli uspořádat takové foto-odpoledne, při kterém bychom Vám rádi předvedli, proč je vlastně instantní fotografie tolik zajímavá, co je v ní skryto a jak to objevit. Zkrátka abychom Vám pomohli využít všeho, co se v Polaroidech skrývá.

Během tohoto sobotního odpoledne budete mít příležitost vyzkoušet si prakticky všechny dostupné druhy Polaroidů i fotomateriálů, dozvíte se o základech práce s těmito materiály, o rozdílech mezi nimi, o možných způsobech využití. Dozvíte se, jak oklamat jejich často nedokonalé vlastnosti a dosáhnout tak zajímavých snímků. Ukážeme Vám, jak správně nasvítit scénu, vysvětlíme omezení Polaroidů co se týče vnímání světla. A že už fotit umíte? Nevadí – ukážeme Vám, že podoba instantnífotky nikdy není konečná – i po vyfocení se s ní dá totiž úžasně manipulovat.

Přizvali jsme si na pomoc hned několik zajímavých hostů, kteří rozhodně stojí za pozornost. S jejich pomocí budete moci vniknout i do dalších oborů, které s focením na Polaroid úzce souvisí, a dopřát tak svým fotografiím ještě větší dávku profesionality a originality. Zároveň doufáme, že Vás inspirují a pomohou ukázat další směry, jimiž se Vaše práce s instantní fotografií může vydat. Můžete se tak těšit například na kolodiový proces („mokré desky“) v podání Ondřeje Janů, profesionální práci s modelkami a světelnou technikou v podání 2W Atelieru nebo ukázku možností peel-apart filmu v podání fotografa vystupujícího pod pseudonymem Benn Murhaaya.

Aby bylo fotografování ještě zajímavější, připravili jsme pro Vás další překvapení. O světlo se postará profesionální technika FOMEI. Přítomné modelky budou samozřejmě v péči vizážistky a především se budou honosit oblečením od známé mladé návrhářky Ivy Burkertové (ODIVI). A aby to nebylo poněkud jednotvárné, na výběr bude hned z několika kolekcí - například z té slavné pro FRESHLABELS.

K dispozici pro focení bude také zátiší a ani to rozhodně nebude obyčejné. Bude totiž postaveno ve spolupráci s NANOVO. Tato mladá pražská dvojice nabízí designové kousky i vybavení do bytu pro všední den převážně ze 70. - 80. let. Ať už se jedná o legendární Primky, “Televize” nebo třeba finská křesla PeeM prodávaná v Československém Tuzexu.

Po celé odpoledne Vám bude k dispozici celý tým zkušených „Polaroidistů“, jež budou ochotni s čímkoli poradit a pomoci. Stejně tak se můžete těšit na příjemné kreativní prostředí a stylový interiér pražského CreativeGate, jež se nachází přímo v srdci Prahy, v ulici Jindřišská.
A samozřejmě také neodejdete s prázdnou – kromě množství materiálů si odnesete hromadu kvalitních fotografií, několik drobných dárků… a čeká na Vás také občerstvení. Z celé akce poté vznikne výstava a pro Vás tak možnost prezentovat s námi svoje snímky.

Workshop se koná 10. března 2012 v prostoru Creative Gate v Praze.
Start ve 13:00. Předpokládaný konec kolem 20:00.

Creative Gate
Jindřišská 5
Praha 1

www.creativegate.cz

Podrobný program a další info najdete na:

www.polaroidlove.blogspot.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.