Share |

Polaroidy v Berlíně

Helmut Newton Foundation, Museum für Fotografie

Museum für Fotografie přímo naproti berlínské ZOO Station vystavuje více jak 300 polaroidů Helmuta Newtona. Poprvé máte možnost shlédnout takto representativní přehled, který je jakýmsi skicákem jednoho z nejvlivnějších fotografů 20. století.
 
Artefakty v hlavní roli
 
Výstava je rozdělena do dvou částí, přičemž v první – Helmut Newton Private Property – nahlédnete do života tohoto skvělého fotografa. Uvítá vás hned u vchodu v životní velikosti, projdete si jeho pracovnou s figurínou ve střevíčkách, jak dělá stojku (nahoře ji pak najdete zakomponovanou do fotky). Obrovská stěna s obálkami předních světových časopisů a Helmutem na první straně nenechá nikoho na pochybách, že je na výstavě vskutku mistra fotografie. Pro milovníky módy jsou vystaveny artefakty z focení – boty Manolo Blahnik, Louboutin nebo kufr Louis Vuitton. Vše vkusně doplněné umělými nohami, bradavkami či celým poprsím a provazy. Vše si zahrálo hlavní roli na fotografiích o patro výše.
 
300 polaroidů, Eva Herzigová i Zlatá ulička
 
V druhém patře se milovníkům fotografie roztluče srdce při pohledu na skvělé kompozici plné sexuálního napětí, vášně, neklidu či očekávání a kontrastů. Černobílé i barevné polaroidy zachycují skvělé scény a vám dojde spoustu věcí z prvního patra. Je to jako nahlédnout do procesu focení. Čeká zde na vás spousta překvapení – Zlatá ulička nebo série fotek s Evou Herzigovou, vám připomenou, odkud jste do města, které se mění před očima,vlastně přijeli.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.