Share |

Linka bezpečí má na MFFKV svou kavárnu Happyend

foto: pořadatel akce

Sdružení Linka bezpečí je letos neziskovým partnerem 49. ročníku MFF Karlovy Vary. Od 4. do 12. července se mohou návštěvníci festivalu seznámit s nejčastějšími příběhy jejích klientů, užít si benefiční koncert, setkat se s patrony z řad známých osobností v benefiční kavárně Happyend  nebofinančně přispětna podporu lepší dovolatelnosti na Linku. Zájemci si mohouna vlastní kůživyzkoušethovor s dítětem na Lince v rámci workshopu nebo si poslechnoutpříběhy  volajících dětí ve speciálně upravených  telefonních budkách.
 
Linka bezpečí v Karlových Varech představí12 příběhů, s nimiž se její odborní pracovníci denně setkávají. Těchto 12 příběhů zastřešilo 12 patronů z řad známých osobností, se kterými se návštěvníci festivalu budou moci osobně potkat. Herečka Iva Pazderková se bude věnovat problémům fyzického týrání dětí,skupina Mandrage se ujala tématu homosexuality,téma šikany převzalherec a režisér Václav Marhoul, osamělost pak herec a zpěvák David Kraus, první sex si vybral herec Jiří Mádl, herec a zpěvák Ondřej Havelka prezentuje téma rozchodů a režisér Bohdan Sláma pak téma rozvodu rodičů. Dvanáct příběhů se prolíná celým programem, který si Linka bezpečí pro festival připravila.
 
Po celou dobu konání festivalu bude v těsné blízkosti kavárny Happyendve Smetanových sadechprobíhat výstava dvanácti příběhů ve fotografiích na velkoformátových světelných panelech.
 
Návštěvníci uvidí v ulicích speciální telefonní budky – po zvednutí sluchátka se mohou zaposlouchat do emotivních příběhů dětí volajících na Linku. Vhozením mince do automatu pak mohou přispět na služby Linky.
 
Program akcí Linky bezpečí
5. července 2014 – slavnostní otevření kavárny Happyend
Od 14:00 hodin za přítomnosti vybraných patronů příběhů Linky proběhne slavnostní otevření benefiční kavárny Happyend ve Smetanových sadech, ul. T.G.Masaryka. Veškerý výtěžek z jejího provozu poputuje přímo na služby Linky bezpečí.
 
8. července – Den pro neziskovku – letos pro Linku bezpečí
11:00 Workshop v Domě České televize, Divadelní nám.
Zde si návštěvníci mohou vyzkoušet nelehkou práci odborných pracovníků Linky v simulovaných rozhovorech s dětmi volajícími o pomoc.
13:00 Tisková konference v kavárně Happyend s patrony Linky
Na tiskové konferenci detailně představí patroni Linky dvanáct dětských příběhů ilustrujících nejčastější problémy volajících dětí. Na místě se představí Iva Pazderková, Bohdan Sláma, skupina Mandrage, David Kraus, Václav Marhoul, Bára Zemanová, Jan Cína, Tomáš Feřtek.
20:00 Benefiční koncert zpěvačky Debbi v Poštovním dvoře
Den pro neziskovku vyvrcholí úderem 20. hodiny, kdy v Poštovním dvoře odstartuje benefiční koncert zpěvačky Debbi, hudební skupiny Jelen a mladého zpěváka Jakuba Ondry. Večerem bude provázet herečka Iva Pazderková.
 
10. července 2014beseda s cestovatelem Jiřím Kolbabou
V  kavárně Happyend proběhne od 13:00 beseda se známým cestovatelem Jiřím Kolbabou a autogramiáda jeho nové knihy.
 
11. července ve 13:00 Oranžové kolo pro Linku
V závěru festivalu se patron Jiří Mádl pokusí „vyšlapat“ na oranžovém kole Nadace ČEZ co nejvyšší finanční příspěvek pro Linku.  I návštěvníci festivalu mohou Lince přispět „šlapáním“ na kole na Mlýnské kolonádě v průběhu celého dne.
 
Po celou dobu festivalu bude možné Linku podpořit i zakoupením sbírkových předmětů – slunečních brýlí, oranžových kšiltovek a placek a samolepek s příběhem Linky bezpečí. Veškerý výtěžek z prodeje bude využit na zlepšení dovolatelnosti na Linku.
 
Generálními partnery, kteří podporují Sdružení Linka bezpečídlouhodobě, jsou Nadace O2, Era (skupina ČSOB) a Nadační fond Avast.
Linka bezpečí děkuje všem, kteří ji na festivalu podpořili: Mezinárodnímu filmovému festivalu Karlovy Varyza příležitost být hlavním neziskovým partnerem festivalu. Dále dodavatelům pro benefiční kavárnu Happyend – Nespresso, Karlovarská Korunní a.s., Bageterie Boulevard, Lipton, Allianz a agentura Konektor.
 
Sledujte také na Facebooku on-line reportáž z festivalového dění a programu Linky bezpečí!
 
- - -
 
Pomoci může kdykoliv každý
Jednorázová nebo pravidelná finanční pomoc na účet 3856680/0300
Jednorázová DMS ve tvaru DMS LINKABEZPECI na číslo87 777
Roční DMS ROK LINKABEZPECI na číslo 87 777, kdy dárce může přispívat Lince bezpečí každý měsíc.
Cena jedné DMS je 30 Kč, Linka bezpečí obdrží 28, 50 Kč. Při roční DMS je dárci částka 30 Kč automaticky odečtena každý měsíc.
 
 
Základní informace o Lince bezpečí
Linka bezpečí je nejdéle fungující linkou telefonické krizové pomoci pro děti v Česku!
Linka bezpečí svůj provoz spustila v roce 1994 a za dobu své existence přijala už téměř 10 milionů hovorů. Je určena pro všechny děti a studenty do 26 let v České republice. Služba je dostupná na telefonním čísle 116 111, je bezplatná, funguje 24 hodin denně, každý den v roce a je zcela anonymní – na Lince se nezobrazují telefonní čísla a volající se nemusí představovat. Linka poskytuje kromě telefonické i e-mailovou a chatovou poradnu, přes které je také možné kontaktovat tým více než 100 vyškolených konzultantů. V oblasti metodiky práce s klienty a v oblasti vzdělávání konzultantů je Linka bezpečí vzorem pro ostatní dětské linky v Evropě.
Každý den se na Linku bezpečí obrací děti ze všech koutů České republiky. Konzultanti řeší problémy, se kterými se děti a dospívající bojí svěřit svému okolí. V závažných situacích nabízí Linka také pomoc s kontaktováním dalších institucí. Tím, že pomáhá okamžitě řešit problémové situace, má nezastupitelné místo v oblasti prevence.
K Lince bezpečí je možné se připojit i členstvím v Klubu Linky v bezpečíjako dobrovolník nebo ambasador ve svém kraji, okrese či městě.  Více informací na www.klublinkyvbezpeci.cz.
Další informace naleznete na www.linkabezpeci.cz.
Ve spojení s Linkou bezpečí také můžete zůstat na Facebooku www.facebook.com/Linkabezpecinebo přes kanál YouTube www.youtube.com/SdruzeniLinkaBezpeci.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.