Share |

Pět kin nabídne letos v létě každý den filmy za 40 Kč

foto: pořadatel akce

Pražské a letos i Brněnské a Královéhradecké filmové léto ovládne během července a srpna síť 5 spřátelených kin Světozor, Aero a Bio Oko v Praze, Scala v Brně a Bio Central v Hradci Králové. Již 5. ročník divácky oblíbené akce přinese během prázdninových měsíců každý den první odpolední nebo podvečerní projekci za vstřícných 40 Kč. Diváci budou mít za toto symbolické vstupné možnost zhlédnout všechny zásadní filmové novinky uplynulé sezony, které jim během roku utekly nebo kterým propadli a rádi by je viděli znovu. Zatímco Světozor bude přehlídku hostit celé dva měsíce, do Oka vtrhne Pražské filmové léto pouze v červenci a v srpnu po něm štafetu přebere žižkovské Aero. Po oba letní měsíce se sesterského filmového léta dočkají také diváci Bia Central v Hradci Králové a v srpnu pak poprvé také brněnští diváci v kině Scala - logicky pod názvem Královéhradecké a Brněnské filmové léto. I v Hradci Králové a Brně se budou vstupenky na přehlídku prodávat za 40 Kč.
 
„Pražské filmové léto myslí na všechny ty, co zůstanou přes léto uvíznutí v rozpálené Praze. Naše potemnělé klimatizované sály slibují osvěžující filmové zážitky všeho druhu. Máme radost, že kromě Pražanů si filmové osvěžení za 40 Kč budou moct letos poprvé dopřát také diváci našich mimopražských přátel – Scaly v Brně a Bia Central v Hradci Králové,“ vysvětluje ředitelka kina Aero Zuzana Kameníková.
 
Filmový koktejl letošních novinek i zdigitalizované klasiky
Přesný program přehlídky se liší kino od kina, ale co ani v jednom z nich nebude rozhodně chybět, budou jedny z nejoblíbenějších filmů těchto pěti kin za uplynulý rok, kterými jsou diskutovaná otevřená studie ženské sexuality Larse von Triera Nymfomanka, vysoce hodnocená sci-fi Gravitace se Sandrou Bullock a Georgem Clooneym v hlavních rolích, italský artový hit o rozmařilé římské smetánce Velká nádhera nebo svérázná komedie Wese Andersona Grandhotel Budapešť s plejádou hereckých hvězd.
 
Ani letos se program neobejde bez restaurované kultovní klasiky. Diváci si mohou přijít zavzpomínat na Tarantinův film Pulp Fiction: Historky z podsvětí z roku 1994. Na přehlídce bude k vidění také zástupce dokumentárních filmů, celovečerní road-movie Dana Přibáně Trabantem až na konec světa, která předcházela populárnímu televiznímu seriálu České televize.
 
Během přehlídky mohou diváci dohnat také mezery v nových českých filmech. Do programu se dostaly například filmy Revival Alice Nelis nebo film o nekalých dopingových praktikách v 80. letech Fair Play režisérky Andrey Sedláčkové. V neposlední řadě většina kin uvede také zástupce českého filmu na letošním festivalu v Cannes – drama Cesta ven. Nastupující generaci filmařů bude reprezentovat komedie Tomáše Pavlíčka s názvem Parádně pokecal.
 
Filmové léto už popáté v Praze, podruhé v Hradci Králové a poprvé konečně také v Brně
Od prvního ročníku Pražského filmového léta, který se konal v roce 2010 pouze v žižkovském Aeru, se přehlídka postupně rozšířila až do letošních čtyř kin: Světozor, Aero, Bio Oko (Praha). Pod názvem Královéhradecké filmové léto byla přehlídka loni poprvé uvedena v Biu Central v Hradci Králové. Letos v srpnu přehlídka poprvé zavítá také do Brna, ke ji v srpnu uvede univerzitní kino Scala. Rozšiřující se počet sálů se samozřejmě odráží také ve stoupajícím počtu diváků. Během loňského léta přehlídku ve třech pražských kinech navštívilo rekordních téměř 15 000 diváků.
 
Předprodej a rezervace vstupenek
Vstupenky na všechny filmové projekce je možné zakoupit na pokladnách kin Aero, Bio Oko, Světozor, Scala a Bio Central. Každé z kin prodává vstupenky i do kin ostatních. Vstupenky je možné zakoupit i online na webových stránkách jednotlivých kin.
 
Rezervovat vstupenky do všech 5 kin je možné mezi 10-17h na tel. čísle 608 33 00 88 nebo na webových stránkách jednotlivých kin:
www.kinoaero.cz,
www.kinosvetozor.cz,
www.biooko.net,
www.kinoscala.cz,
www.biooko.net.
 
- - -
 
Kompletní program všech 5 kin na každý den najdete také na webech: www.kinosvetozor.cz, www.biooko.net, www.kinoaero.cz, www.biocentral.cz, www.kinoscala.cz v sekci „Cykly a festivaly“.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.