Share |

Letošní téma multižánrového festivalu Obnaženi 2014? Bezčasí.

Projekt můžete podpořit na HitHit.com.
foto: pořadatel akce

Festival Obnaženi představí chomutovskému publiku současnou výtvarnou, hudební, literární a filmovou tvorbu a umění performance v zastoupení místních i zahraničních autorů a interpretů. Všechna představovaná díla letos dramaturgicky propojí téma Bezčasí.
 
PROJEKT OBNAŽENI 2014 NA HITHIT.COM.
 
Multižánrový festival Obnaženi, který se díky rodnému městu organizátorů a účastníků koná v Chomutově, letos přivítá už 12. ročník. Původně šlo o podnik výtvarně - taneční, který se z několika málo představení soustředěných nejprve do jednoho večera, následně do večerů tří, rozšířil na osmidenní záležitost - diskuzi o významu umění a kompaktní alternativní kulturní zážitek nabízející široké veřejnosti možnost zapojit se, rozvinout se a pochopit. Obnaženi si kladou za cíl podělit se o radost z tvorby a komunikovat aktuální osobní i společenská témata skrze svou tvorbu směrem k širší veřejnosti.
 
Představovaná díla z oblasti výtvarného umění, tance a performance, hudby, literatury a filmu jsou vždy propojená společným tématem - letos je jím Bezčasí. Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit na rozmanitou přehlídku uměleckých forem, žánrů a přístupů k tomutu tématu, ale také se mohou aktivně zapojit do workshopů, které doplní celý týdenní program festivalu.
 
 
Kdy: 9. – 16. srpen 2014
Kde: Chomutov: SKKS Chomutov, kostel sv. Kateřiny, sklepení pod kostelem, sklepení a dvoreček čajovny Alibaba, dům Labuť, café Rouge, kavárna Strada
  
Program    
Festival Obnaženi 2014 se skládá z hlavního a doprovodného programu. Hlavním programem je myšlen Úvodní a Závěrečný večer, doprovodný program jsou workshopy, diskuse, hudební a letos nově i večer literární a filmový.
ÚVODNÍ VEČER /sobota 9. 8. 2014/ Již tradičně festival odstartuje vernisáž výtvarných prací letos na téma Bezčasí ve sklepení čajovny Alibaba. Zde se představí výtvarníci Josef Šporgy, Jana Nuslauerová, Jan Chabr, fotograf Dan Černý a nově i hosté Štěpánka Jislová a Ivana Antošová. Těm bude navíc věnován prostor v kavárně Café Rouge a v kavárně Strada, kde budou následně uvedeny i jejich samostatné výstavy. Po úvodní vernisáži bude následovat koncert free-jazzové kapely Limbo z Plzně, která zde oslaví své 10. narozeniny.
HUDBA - Kromě již zmíněného koncertu v rámci Úvodního večera se také chystá hudební večer v kavárně Strada /pátek 15. 8. 2014/.
FILMOVÝ VEČER /pondělí 11. 8. 2014/ Promítaní filmů na dvorečku v čajovně Alibaba. Součástí festivalu bude již po několikáté také moderovaná VEŘEJNÁ DISKUSE /čtvrtek 14. 8. 2014/, která tematicky naváže taktéž na nastolený koncept Bezčasí.
LITERÁRNÍ VEČER /úterý 12. 8. 2014/ Stejně jako filmový večer je letošní novinkou i večer literární, jehož součástí budou kromě místních autorů i hosté. Pozvání přijal jablonecký autor Josef Straka a mladý pražský básník Ondřej Lipár, který začátkem roku vydal v nakladatelství Fra svou druhou sbírku s názvem Komponent.
ZÁVĚREČNÝ VEČER /sobota 16. 8. 2014/ Poslední večer festivalu je věnován převážně pohybovému umění: performanci, divadlu a tanci v režii českých i zahraničních umělců. Těšit se můžete na Kláru Alvarenga Alexovou, muzikantku a performerku Alexandru Duvekot (NL/CA), dále na projekt A LITTLE EXPLANATION OF MY PAINTINGS: ukrajinská výtvarnice sídlící v Amsterdamu performerka Anstasiia Liubchenko a muzikant Thijs Felperlaan (NL), projekt SATORI: Miroslav Kochánek + Andreia Rodrigues (PT) + Jochem Baleus (BE). 
WORKSHOPY - Vedle hlavního programu je do programu zařazeno sedm workshopů, které účastníkům nabídnou kreativní a pohybové vyžití.
Konkrétně Obnaženi nabídnou následující ateliéry a dílny: 3x jóga, dvoudenní workshop capoiery (Cipó Alvarenga); taneční a improvizační dílnu (Honza Bárta a Crew Collective) jejíž výsledky budou prezentovány ve spolupráci s profesionálními muzikanty v rámci divadelně - hudebního jamu; výtvarný workshop v artefiletickém pojetí pro všechny věkové skupiny s důrazem na proces tvorby uměleckého díla; čtyřhodinový fotografický workshop spojený s bodypaintingem.
 
obnazeni.wordpress.com
facebook.com/Obnazeni


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.