Share |

První pracovna v parku by měla vzniknout v Riegrových sadech

foto: pořadatel akce

Návštěvníci Riegrových sadů v Praze mohou již brzy zdarma navštěvovat svoji Pracovnu v parku. Toto oživení veřejného prostoru podpořila Nadace Vodafone ČR a městská část Praha 2.  Zda skutečně Pracovna v parku vznikne,záleží ale nyní na podpoře jednotlivců a firem.
 
Na rozdíl od klasické lavičky známé ze všech pražských parků, bude mít k sobě pracovní lavička i stolek. Přímo na místě pak bude dostupná wi-fi stejně jako elektrická zásuvka, kde je možno dobít počítač nebo mobil. Koncept dvou studentů architektury, kteří na projektu dělají, počítá i s přirozeným zastíněním prostoru. Pokud se prostřednictvím crowdfundingové sítě HitHitpodaří získat potřebné finanční prostředky, bude na konci srpna stát v Riegrových sadech první pracovna v parku. Ta bude přístupná každému kolemjdoucímu zdarma tak, jako běžná lavička.
 
Autoři pracoven v parku získali podporu jednak MČ Praha 2, kde má první pracovna v parku vzniknout, jednak od Nadace Vodafone ČR, která projekt spolufinancuje. „Jedná se o originální oživení veřejného prostoru a realisticky zpracovaný projekt mladých lidí. Proto jsme se jej rozhodli v grantovém programu Vpohybu podpořit.“, uvádí ředitel Nadace Vodafone Ondřej Zapletal.
 
Zbylou část peněz na realizaci první pracovny v parku nyní její autoři vybírají s pomocí veřejné sbírky na síti HitHit. Pokud se Vám projekt líbí, můžete ho na Hithit podpořit a na oplátku si vybrat svoji odměnu. Odměn pro dárce je celkem 18 a přispět můžete už od stokoruny,“ vysvětluje Andrea Kosařová, jedna z realizátorek. „Najdete tam třeba připravenou svačinku do parku nebo celé piknikové menu. Firmy zas mohou za svoji podporu získat například místa ve sdílené kanceláři. Nebo jim uspořádáme pro jejich zaměstnance brazilskou párty či koncert klasické hudby v parku.“
Za projektem pracovních laviček stojí lidé, kteří se pohybují okolo sdílené kanceláře a eventového prostoru Pracovna. Andrea Kosařová a Jan Pelán, kteří Pracovnu založili. Jonáš Herza, který má v Pracovně na starosti hudební produkci a Petra Seidlová, která vede v Pracovně DIY workshopy a zároveň obsluhuje v kavárně, která je součástí prostoru.
 
Tým se inspiroval především myšlenkou tzv. „hezké práce“, ale také u podobných zahraničních projektů, které vznikly např. v New Yorku (Manhattan Virtual Office) nebo v Paříži (Digital Break). „Projekt se mi velmi líbí, protože jsem rád, když mladí lidé přinášejí úspěšné zahraniční projekty a myšlenky do Prahy,“ říká Ondřej Kobza, pražský kavárník a garant projektu.

 
www.pracovnavparku.cz
www.facebook.com/pracovnavparku
https://www.hithit.com/cs/project/680/pracovna-v-parku
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.