Share |

Kdo nemá rád Berlín, ať hodí kamenem

foto autorka

Přiznat, že je vám tohle místo ukradený, nebo že jste tam dokonce ještě vůbec nebyli, se rovná společenské sebevraždě. Takže pro pořádek, miluju Berlín, jsem totiž cool, a kdybych byla i supercool, objevila jsem ho už před deseti lety. Ale lepší pozdě nežli později, že ano.
O víkendu jsem do Berlína přibyla malinko neplánovaně – to tak uprostřed večírku v Oku drbete se dvěma kamarády o tom, jak vás to město všechny nadchlo, vyprávíte si, kde je třeba spát, kde jíst, kde se dobře kalí... a pak jedno trdlo koukne na idos.cz a volně hodí do prostoru větu „hele, tak za dvě hodiny jede z Hlaváku vlak Metropol, v devět deset jsme na Hauptbahnhof.“ Společně se tomu zasmějete, dáte si dalšího panáka... a v devět ráno jste tam.
Nebudu vás posílat ani do Fosterovy kupole na Reichstagu, ani ke zdi, protože to jistě víte sami. Tohle je pár adres, který mi mezi pátkem a nedělí udělaly radost, většinou se samozřejmě týkají jídla. Až budete někdy „omylem“ v Berlíně, třeba se budou hodit.
Děkuju svým milým JK a JF, miluju vás :)
 
www.luise-berlin.com
Vedle kodaňského Fox zřejmě jeden z nejzábavnějších hotelů v Evropě. Každý z pokojů navrhoval jiný výtvarník, všechny stojí za to. Chcete mít nad postelí nohy baletky? Milujete samorosty, nedáte dopustit na glamour, chtěli byste strávit noc v komiksu nebo přespat v karmínovém kabaretu? Cokoli - Art Luise Kunsthotel je přímo v centru Berlína, ceny pokojů jsou od 39 – 210 EURO od jednolůžkových minikójí po rozmařilá apartmá.
Galerie: http://www.luise-berlin.com/zimmer/alle-hotelzimmer/
 
www.restaurant-neu.de
Prý se tu věnují „německé kuchyni“. Ať už to znamená cokoli, zřejmě nejblíž bude vysvětlení, že nevozí potraviny z druhého konce světa, ale vaří z toho, co jim roste pod nosem nebo aspoň nosu blízko. My jsme tu natrefili na chřestové období - všechno od chřestové polévky až po chřestovou zmrzlinu s 12letým balsamikem bylo super - umějí se ale výtečně poprat i s kusem německé krávy.
Galerie: https://www.facebook.com/?react=AQBJQ4q3V0nw8_H1#!/media/set/?set=a.10150762410422597.459402.154349037596&type=3
 
www.monsieurvuong.com
OK, tohle je jako posílat v Praze turisty na pivo k Tygrovi, ale co. Monsieur Vuong je povinný pro všechny fans asijské kuchyně. Jezte tu cokoli a nezapomeňte na orgastický mango shake. Rezervace nedělají, před podnikem bývá fronta, ale do dvaceti minut si obvykle sednete.
Galerie: https://www.facebook.com/?react=AQBJQ4q3V0nw8_H1#!/media/set/?set=a.10150694770102312.392251.42965517311&type=3
 
www.tapeberlin.de
Zlobit zde. Pocit, který z noci v Tape zbyl, je mix totální euforie a totálního vyčerpání, což zní jako trochu schizofrenní result, ale nešť. Těžko říct, v jakém stupni morálního úpadku najdete Tape příště, každopádně klub, v němž roste strom, se tentokrát v průběhu noci proměnil v gay bordel (ten klub, ne ten strom), záchodky zůstaly jen pánské a pánské, jedny z nich fungovaly jako dark room a bylo těžké odhadnout, který kdy... celé to bylo velmi, velmi uvolněné, radostné a nikdo, dokonce ani DJ, se na rozdíl od lidí v českých klubech neřešil. Všichni byli děsně milí, arogance prostí a měli společný cíl – ubavit se až na samou hranici kolapsu... povedlo se. Jo! A mají tu výtečnou caffeine free diet pepsi.
 
www.restaurant-anand.de
Jsou dny, kdy nestačí tři vejce do skla a grepový fresh. Pokud se vracíte domů těsně před polednem, potřebujete svého vlastního Inda... nebo aspoň indickou restauraci. V obskurním bistru Anand jsou všechny ty správné červeno-zlaté propriety, spousta cinkrlátek, v druhém plánu hoří vonná tyčinka, usměvaví číšníci jsou tradičně úplně mimo..... ale mají tu skvostnou vyprošťovací Kamasutra Suppe, vindaloo zařaditelné do kategorie biologická zbraň, i spoustu těch lepivých sladkých koulí, které donutí mozek krátkodobě fungovat na trojnásobný výkon. Během resuscitace se kochejte vlaky vyjíždějícími z kouzelného nádraží Berlin Friedrichstrasse, někdejšího jediného hraničního přechodu mezi východním a západním Berlínem.
Galerie: http://www.restaurant-anand.de/bilder-galerie.html

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.