Share |

Český designér Staněk na fashion weeku v Berlíně

Vítězný model Mirror Beatuty / foto archiv Vladimíra Staňka

Český student designu Vladimír Staněk pojede reprezentovat českou republiku na fashion week do Berlína.

Designér a návrhář Vladimír Staněk, který je studentem Módní tvorby pod vedením Doc. ak. mal. Josefa Ťapťucha na Vysoké škole umělecko-průmyslové, se stal totiž vítězem národního finále Triumph Inspiration Award 2011. Na fotografii vidíte model, se kterým vyhrál - jmenuje se Mirror Beauty.

Celkem 17 návrhářů z řad studentů vybraných vysokých škol bojovalo o vítězství v národním finále této prestižní soutěže, která se v tomto roce poprvé uskutečnila i v České republice. Na finálovém večeru, který se konal dne 29. dubna 2011 v pražském klubu SASAZU, vybírala porota (Robert Vano, Taťána Kovaříková, Ivo Špes, Kateřina Průsová, Miroslav Šimůnek a další) tři nejlepší, ale jen vítěz bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále 6. července 2011 v Berlíně. Zde se utkají vítězové z celkem 37 zemí světa a odstartují soutěžní přehlídkou tamní FASHION WEEK.

Porota byla velmi oslovena vítězným modelem, který byl pokryt kouřovými, ručně broušenými, skly, v nichž se zrcadlí jak okolí, tak krása každé ženy. Není se tedy co divit, že Vladimír nazval svůj návrh Mirror of Beauty.

Prestižní značka spodního prádla Triumph navíc oslavuje v tomto roce 125. výročí založení. Zatím jsme všichni napínáni, neboť ještě nejsou známa jména členů mezinárodní poroty v Berlíně, ale zcela jistě se máme na co těšit. V minulých ročnících, které se uskutečnily v Pekingu, Miláně a Londýně, do poroty zasedli například Viktor a Rolf, Hilary Swank, Franca Sozzani, Matthew Williamson, Helena Christensen a další významné osobnosti nejen módního světa.

Vladimír Staněk, student posledního ročníku VŠUP v Praze se zkušenostmi z prestižních zahraničních uměleckých škol Rhode Island School of Design v USA a University of the Arts London se podílí na nejrůznějších projektech již od roku 2005. Působil jako stylista a make-up artist na řadě módních přehlídek, jako stylista spolupracoval i v rámci pořadů několika televizních společností. V letech 2008 a 2009 působil ve studiu Ronyho Plesla, kde byl členem týmu, který tvořil interiéry pro exkluzivní bytové projekty a restaurace. Jeho pánskou kolekci bylo možné shlédnout na mezinárodním veletrhu STYL a KABO 2009, v roce 2010 získal 2. místo v soutěži společnosti Elektrolux na nový design vysavače Ergorapido. V současné době spolupracuje Vladimír jako designer se společností Blažek PRAHA, jednou z nejrenomovanějších značek v ČR, a dále se zabývá tvorbou pod vlastní značkou STINAK.

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.