Share |

Film Hořící keř na Blu-ray a DVD v distribuci Magic Boxu

foto: pořadatel akce

Film HOŘÍCÍ KEŘ získal v sobotu od České filmové a televizní akademie rekordních 11 Českých lvů (Nejlepší film - producenti Tereza Polachová, Antony Root, Pavla Kubečková, Tomáš Hrubý), Nejlepší režie (Agnieszka Holland), Nejlepší  ženský herecký výkon ve vedlejší roli (Jaroslava Pokorná), Nejlepší scénář (Štěpán Hulík), Nejlepší kamera (Martin Štrba), Nejlepší střih (Pavel Hrdlička), Nejlepší zvuk (Petr Čechák, Marek Hart ), Nejlepší hudba (Antoni Komasa-Lazarkiewicz), Nejlepší filmová scénografie (Milan Býček), Nejlepší kostýmy (Katarína Hollá ) a Nejlepší masky (Zdeněk Klika).
 
Distribuční společnost Magic Box film Hořící keř distribuuje od 20. listopadu na nosičích Blu-ray a DVD. Oba nosiče obsahují 1. - 3. části, jako bonus je přidán Film o filmu a mají tyto titulky: české, anglické, bulharské, holandské, chorvatské, maďarské, makedonské, polské, rumunské, slovenské, srbské.
 
"HOŘÍCÍ KEŘ je třídílné drama, které pro HBO natočila renomovaná polská režisérka Agnieszka Holland. Toto drama vychází ze skutečných událostí a vystupují v něm reálné postavy. Zaměřuje se na alarmující čin studenta Jana Palacha, který se upálil na protest proti sovětské okupaci Československa v roce 1969. Advokátka Dagmar Burešová se později ujímá jeho odkazu a zastupuje rodinu Palachových v procesu proti komunistickému poslanci, který znevážil Palachovu oběť za svobodu národa. Příběh Jana a Dagmar je příběhem základních lidských hodnot, jako jsou pravda, čest, spravedlnost a odvaha. Boj za svobodu, morální zásady, oběť a vytrvalost v čase zoufalství sjednotily okupovaný národ. O dvacet let později byl totalitní režim smeten. Dvacáté výročí Palachovy smrti v roce 1989 inspirovalo svobodomyslné lidi k protestům, které vedly nakonec k pádu komunismu v Československu a železné opony v Evropě. Dagmar Burešová, která po celý život zastupovala pronásledované představitele opozice, se stala první ministryní spravedlnosti svobodného Československa."
 
www.magicbox.cz
www.bioscop.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.