Share |

Festival krátkých filmů se otevírá také dětem

foto: pořadatel akce

Jak pružné jsou žirafy, jak dobrý kamarád může být malý modrý tapír, nebo jak vypadá země, kde věčně fouká vítr? Festival krátkých filmů Praha, jehož 10. ročník se koná od 15. do 18. ledna v kině Světozor, připravil tentokrát ve spolupráci s Aeroškolou speciální program pro malé filmové fanoušky. V rámci sekce Prague Shorts dětem budou promítnuty hrané i animované krátké filmy z celé Evropy, například z Arménie, Francie, Německa či Itálie. Hodinový program mohou navštívit rodiče s dětmi od 5 let v kině Aero či Bio Oko.
 
Kdo fundovanější by měl vybírat filmový program pro děti než jiné děti. V rámci sekce Prague Shorts dětem tomu tak bylo a 7 dětských dramaturgů ve věku od 5 let vybralo to nejlepší z bohatého výběru. Malí diváci se třeba dozvědí, že za brýle se není třeba stydět, připluje za nimi modrý tapír, či mohou obdivovat umění žirafích skoků a kluky potěší portugalský fotbalový film. Českým zástupcem v pásmu bude dobrodružný příběh Jakuba Kouřila Malý Cousteau. Krátké filmy pro děti a jejich rodiče se budou promítat v sobotu 17. ledna v Biu Oko a v neděli 18. ledna v kině Aera, vždy v 15 hodin,“ říká koordinátorka sekce Prague Shorts dětem Anna Purkrábková.
 
Program Prague Shorts dětem pořádá Festival krátkých filmů Praha ve spolupráci s Aeroškolou. „Pravidelný cyklus pro rodiče s filmu milovnými dětmi pořádá kino Aero každou neděli, a kino Bio Oko každou sobotu. Nejedná se pouze o projekci hodinového pásma filmů pro děti, ale po projekci následuje dalších 90 minut pohybových, dramatických a výtvarných aktivit, během kterých se děti nejen dostatečně vyřádí, ale pod vedením zkušených lektorů budou moci dále rozvíjet svou fantazii a kreativitu. Program obsahuje výtvarné a dramatické aktivity, hry a soutěže,“ vysvětluje následný program Linda Arbanová z Aeroškoly.
 
Více na www.pragueshorts.com, www.biooko.net a www.kinoaero.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.