Share |

10. ročník Festivalu krátkých filmů míří do regionů

foto: pořadatel akce

Desátý ročník Festivalu krátkých filmů Praha, který organizuje tým Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se uskuteční v pražském kině Světozor od 15. do 18. ledna 2015 a jako dárek si nadělí promítání toho nejlepšího z programu předešlých devíti ročníků i v dalších městech České republiky.
 
16. ledna 2015 nabídne Festival krátkých filmů Praha divákům kina Scala v Brně, Mumie v Ústí nad Labem, Bio Central v Hradci Králové, Junior v Jablonci nad Nisou, Kavárně KCAŽ v Blatné a Kotvě v Českých Budějovicích nejlepší filmy z programu předešlých devíti ročníků mezinárodního festivalu věnovaného krátké hrané tvorbě. Dramaturgie festivalu se snaží akcentovat díla s osobitým filmařským názorem a usiluje o to, představit různé přístupy k filmu a co nejširší záběr témat. „Jsme potěšeni, že si Festival krátkých filmů Praha v uplynulých devíti edicích našel své diváky a že si vybudoval stabilní místo mezi českými filmovými festivaly. K letošnímu jubileu jsme si navíc nadělili dárek a to možnost se s diváky v regionech podělit o to nejlepší za naši devítiletou existenci,“ uvedla Radka Weiserová z programového oddělení festivalu.
 
Pražští diváci budou moci v kině Světozor zhlédnout atraktivní soutěžní mozaiku, vybranou z téměř dvoutisícovky žánrově pestrých filmů, 2 bloky průřezu toho nejlepšího z předešlých ročníků či tři znovuobjevené krátké filmy s legendárním komikem Peterem Sellersem. Černobílé filmy s talentovaným bavičem vznikly v roce 1957 a déle než dlouhých padesát let je nikdo neviděl. Objevil je totiž úplnou náhodou technik Robert Farrow až při vyklízení budovy studia Park Lane Films. Tři znovuobjevené komediální filmy mu později otevřely cestu k ikonickým rolím ve filmech Růžový panter či Dr. Divnovláska.
 
Již tradiční součástí festivalu je oblíbená Brutal Relax Show – sobotní půlnoční program pro diváky, kteří si libují ve filmech s prvky hororu, trashe a nespoutané imaginace. I letos provede touto sekcí moderátorka a herečka Simona Babčáková. Chybět nebude ani populární sekce experimentálních forem a nových médií Labo, která nabízí jiné filmové zážitky.
 
Publikum Festivalu krátkých filmů Praha bude moci vybrat film, který získá Cenu diváků. Diváci si budou moci zakoupit vstupenky na jednotlivé bloky za 80 korun. Předprodej bude zahájen v pokladně kina Světozor 12. ledna 2015.
 
Pro diváky s platnou vstupenkou chystá oficiální vůz festivalu MINI stylový odvoz od kina Světozor na divákem vybrané místo v Praze. MINI Shuttle bude možné zarezervovat online prostřednictvím mobilního telefonu na www.budmini.cz
 
Realizaci 10. ročníku Festivalu krátkých filmů Praha podpořili Nadace ČEZ a Magistrát hlavního města Prahy. Podrobný program i další informace budou postupně zveřejňovány na oficiálním webu Festivalu krátkých filmů Praha: www.pragueshorts.com a na https://www.facebook.com/Pragueshorts.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.