Share |

Dandy Riots: WAAAAHHHHOOOOOOHHMMMMMM!!!!

IT'S A TRAP!
foto archiv Dandy Riots

Dandy Riots je nové jméno na EDM scéně. Jediným členem tohoto hudebního/DJ/remixérského projektu je Steven, se kterám jsme pořídili následující rozhovor. A tuto sobotu na Radiu 1 v pořadu BUZZ uslyšíte mix namíchaný speciálně pro nás (další mix udělali The Al Gore Rhythm Method, s nimiž jsme přinesli rozhovor taky. Oba projekty vydávají své labely na labelu Sex Cult, takže to bude takový malý battle.)
 
Takže Stephene... na čem si v poslední době dělal?
Byl jsem hodně zavřenej ve studiu a dělal na novejch skladbách, který teď budou v příštích měsících vycházet.
 
Jaký jsou tvoje aktuálně nejoblíbenější tracky?
UFO! - IT'S A TRAP! 
ALVARO - Pay Attention to the Drums (Alex Louder Trap Flip)
Waka Flocka feat. Wale & Roscoe - No Handz (CRNKN Remix)
 
Jak by vypadala tvoje vysněná kapela?
Hraju na bicí s kapelou Young Fathers. Jejich hudba funguje skvěle na parketu i mimo něj a má spoustu energie. Jsou to moji nejlepší kámoši, takže moje vysněná kapela by pravděpodobně byli oni.
 
Jakej je nejlepší software na dělání hudby a na hraní?
Všechny tracky dělám v Abletonu. Mám rád jeho variabilitu při skládání i při živým hraní. Taky mě baví jeho nová video funkce. Na hraní používám PCVJDJ, protože občas do svejch setů rád zapojuju i vizuály. Na PCVJDJ můžu kontrolovat obojí zároveň v jednom rozhraní. Když vystupuju naživo s MC Boko (jemu patří vokály na mým EP Indulge), používám Ableton a propojím ho s trigger padem, kaossilátorem a skrz to pouštím vokály s efekty.
 
Jaký byly nejbizarnější reakce na tvoje věci? Emailový, na facebooku nebo na twitteru?
Dostal jsem pár vtipnejch zpráv od jednoho týpka,  kterej rád popisuje zvuk mých tracků pomocí kapitálek, přehnaný interpunkce a vymyšlených slov. Například:
“WAAAAHHHHOOOOOOHHMMMMMM!!!!”
“A pak z toho zazáří Hvězda smrti...”
“YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHHAAAAAAAAAAAAWWWWWWWWWWW”
“Bahzoinkers!”
To mě dycky fakt rozesměje. 
 
Co chystáš na rok 2013? 

Budu vydávat sérii free tracků a budu hrát. První track, FVCKED UP, vyšel zrovna minulej tejden. Další vyjde jako součást kompilace různejch skotskejch producentů, pod hlavičkou Zzzap. Co se hraní týče, už mám nějaký data na hraní po Anglii a taky možnost mini turné v Jižní Africe. Zrovna jsem se přestěhoval do Glasgow, takže by bylo super si tady zajistit nějakou residenturu. 

 

Je těžký dělat hudbu sám? Plánuješ taky nějaký spolupráce?

Když skládáš sám, můžeš se na něčem snadno zaseknout. Ale mám pár kamarádů producentů, se kterejma si věci dáváme navzájem poslechnout, a tak máme zpětnou vazbu. Bavil jsem se s pár lidma ze Sex Cult records a byla by možnost vymyslet nějakou spolupráci, což by byla zajímavá kombinace stylů a zvuků s dalšíma šikovnejma producentama a MCs.

 

Jak vznikla tvoje značka oblečení? Co tě inspirovalo a jak se jí daří? 

Vedl jsem v Edinburghu jeden klub. Dělal jsem designy letáků a promo triček. Label se rozrostl z těhle promo triček v dokonalejší a vychytanější designy. Během letoška chci udělat novou kolekci designů, který budou obsahovat záznam zvuku díky jedný aplikaci využívající augmentovanou realitu. 

 

Budou ještě někdy dostupný trička s tou OBŘÍ pusou?

Byl to jeden z nejoblíbenějších designů, takže ho možná maličko vylepšim a zařadim do nový kolekce.

 

 

www.facebook.com/dandyriots
soundcloud.com/dandyriots
www.facebook.com/buzzbuzzbuzzbuzzbuzz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.